Πλήρη παράλληλη στήριξη για το παιδί της που πάσχει από Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας, ζητά μια μητέρα από την Πάτρα κάνοντας έκκληση μέσω της «Ζούγκλας». Η ίδια καταγγέλλει πως στο παιδί της δεν παρέχονται οι 24 ώρες παράλληλης στήριξης που έχουν προεγκριθεί από το ΚΕΔΑΣΥ, με αποτέλεσμα να ζητήσει η ίδια να επαναλάβει τάξη το παιδί της, καθώς λόγω της έλλειψης αυτής το παιδί της δεν το βοηθούν να προχωρήσει σωστά. Αν συνεχιστεί και δεν δώσουν 24ωρη παράλληλη στήριξη θα ζητήσει ξανά να επαναλάβει τάξη.

«Ονομάζομαι Βαρέττα Σοφία και έχω παιδί με ΔΕΠΥ που φοιτά στην Δ’ δημοτικού ενώ ήταν να πάει Ε’ Δημοτικού και ξέρετε γιατί; Γιατί 3 χρόνια που πάει σχολείο δεν έχει πλήρη παράλληλη στήριξη. Αλλά 12 ώρες μόνο την εβδομάδα που να φτάσουν αντί για πλήρη που θα έπρεπε να είναι 24 ώρες. Φέτος στο σχολείο μας στην Οβρυά Πάτρας, έχουμε μια παράλληλη στήριξη για 3 παιδιά. Δηλαδή 8 ώρες στο κάθε ένα την εβδομάδα. Αυτά τα παιδιά δεν πρέπει να μάθουν; Δεν πρέπει να προσαρμοστούν στο σχολείο; Δεν πρέπει να μάθουν κάτι παραπάνω;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εγώ θα σας πω ότι έχω επικοινωνήσει με πρωτοβάθμια Πάτρας και το υπουργείο Παιδείας και μου είπαν να είμαι και τυχερή που ήρθε μια παράλληλη στήριξη και για τα 3 παιδιά του σχολείου. Γιατί σε άλλα σχολεία δεν έχουν στείλει καν.

Θέλω την πλήρη στήριξη 24 ωρών που του έχει δώσει το ΚΕΔΑΣΥ και όχι 8, ούτε 12 ώρες την εβδομάδα, αλλά την πλήρη στήριξη που δικαιούται το παιδί μου και τα παιδιά μας».

Για το θέμα έχει εκδώσει ανακοίνωση το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με ΔΕΠΥ

«Το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με ΔΕΠΥ διαμαρτυρήθηκε με επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Πιερρακάκη για την απόφαση περικοπής των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης σε μαθητές που το έχουν ανάγκη και τους έχει προεγκριθεί από το ΚΕΔΑΣΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επιστολή αναφέρεται πως η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού είναι μια αντιεκπαιδευτική πρόταση που αντιβαίνει των μορφωτικών και εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών με επιβεβαιωμένες από σχετικούς φορείς, εκπαιδευτικές ανάγκες. Πρόκειται για ένα μέτρο ενάντια στην έννοια της συμπεριληπτικής μάθησης.

Συγκεκριμένα ο μαθητής ΔΕΠΥ, ειδικά στις πρώτες τάξεις της σχολικής φοίτησης, χρήζει ενός ατόμου σε αποκλειστικότητα, να συντονίζει την προσοχή του, να οργανώνει το πρόγραμμα και να τον επαναφέρει στην τάξη, να καλύπτει τα κενά στην εργαζόμενη μνήμη αλλά και στον οπτικοκινητικό συντονισμό και τέλος να λειτουργεί ως βοηθός στην κοινωνικοσυναισθηματική του ένταξη, όπου αυτό απαιτείται.

Για ακόμα μια φορά δεν αναγνωρίζονται οι ενταξιακές ανάγκες των μαθητών ΔΕΠΥ.

Για μια ακόμη φορά οι οικογένειες καλούνται να επιβαρυνθούν το κόστος.

Το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με ΔΕΠΥ ζήτησε την άρση του μέτρου και επαναξιολόγηση των παραμέτρων της απόφασης κατόπιν διαλόγου, καθώς πρόκειται για παραβίαση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών με διάγνωση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης