Zougla Newsroom

Οριακά κρίθηκε η εκλογή του νέου δημάρχου Άνδρου στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, με τον Θεοδόσιο Σουσούδη να συγκεντρώνει ποσοστό 50,22% και να εκλέγεται έναντι του αντιπάλου του Δημητρίου Λοτσάρη που συγκέντρωσε ποσοστό 49,78%. Η μεταξύ τους διαφορά ήταν μόλις 27 ψήφοι (3.091 έναντι 3.064 αντίστοιχα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο τις τελευταίες μέρες ακούστηκαν και ειπώθηκαν πολλά σχετικά με κάποια περίεργα συμβάντα σε δημοτικό σχολείο της Χώρας της Άνδρου με πέντε εκλογικά τμήματα.

Στο βίντεο –ντοκουμέντο που φέρνει στην δημοσιότητα η «Ζούγκλα», φαίνεται ξεκάθαρη εκλογονοθεία καθώς απεικονίζεται υποψήφια δημοτική σύμβουλος της παράταξης του κ. Θεοδόσιου Σουσούδη, να συνοδεύει εντός του εκλογικού παραβάν, ένα άνδρα, ο οποίος αντιμετωπίζει προφανώς κάποια προβλήματα, και να παραμένει εντός κατά τη διάρκεια της επιλογής του ψηφοδελτίου. Μάλιστα εισήλθε πρώτη στο παραβάν, με τον άντρα να ακολουθεί και μετά από λίγα δευτερόλεπτα εξήλθαν μαζί. Φαίνεται καθαρά στο βίντεο ότι τον βοηθά να βάλει το ψηφοδέλτιο στο φάκελο και να τον κλείσει, ενώ ο ψηφοφόρος κρατά τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια στο χέρι, χωρίς να τα έχει απορρίψει ως όφειλε στη σακούλα.

Πρόκειται για μια καθαρά παράνομη και παράτυπη διαδικασία, καθώς μόνο ο δικαστικός αντιπρόσωπος του εκάστοτε εκλογικού τμήματος έχει δικαίωμα να εισέλθει στο παραβάν, και να βοηθήσει όποιον πολίτη χρήζει βοήθειας για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουδείς άλλος και πολύ δε περισσότερο, οποιοσδήποτε υποψήφιος συνδυασμού ή κόμματος.

Η κυρία που προέβη εντελώς παράτυπα στην ανωτέρω διαδικασία, ονομάζεται Ψώρρα- Ψαρρή Μαρία και η «Ζούγκλα» επικοινώνησε μαζί της δύο φορές, όπως επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία, για να αιτιολογήσει την ενέργεια της.

Στην πρώτη επικοινωνία αρνήθηκε να πει το παραμικρό λέγοντας χαρακτηριστικά: «Συγγνώμη μην με ξαναενοχλήσετε» πριν κλείσει το τηλέφωνο.

Στη δεύτερη επικοινωνία μας είπε: «Ακούστε να δείτε θα μιλήσετε με τον δικηγόρο μου. Ενημέρωσα και θα μιλήσετε με τον δικηγόρο μου. Ευχαριστώ πολύ».

Τι λέει ο πρώην δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης

Ακολούθως επικοινωνήσαμε με τον πρώην δήμαρχο Άνδρου, κ. Δημήτρη Λοτσάρη, που ήταν ο ηττημένος της εκλογικής διαδικασίας, ο οποίος μάλιστα συνεχάρη μέσω μηνύματός του στο facebook, τον νικητή αντίπαλό του,  Θεοδόσιο Σουσούδη, μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας.

Ο κ. Λοτσάρης, ανέφερε στην συνομιλία που είχαμε τα ακόλουθα:

«Το έκανα (σ.σ. την συγχαρητήρια ανάρτηση στο facebook) δέκα λεπτά μετά το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο είναι τόσο οριακό και διχαστικό, καθώς προηγήθηκε μια προεκλογική περίοδος με μεγάλη ένταση. Υπάρχει αγωνία να μην διχαστεί το νησί. Πρέπει με κάποιο τρόπο να λειτουργήσει το νησί, είναι μια μικρή κοινωνία και το τελευταίο που μας αρμόζει είναι ο διχασμός. Εγώ ως Λοτσάρης δεν έχω υποβάλλει κάποια ένσταση όμως όποιος πολίτης ή σύμβουλος το επιθυμεί μπορεί να κάνει ότι θέλει» ανέφερε αρχικά ο κ. Λοτσάρης κι ακολούθως εποισήμανε: «Μου έχουν πει για κάποοιο βίντεο που υπήρξε, ενώ μας έχουν έρθει πληρφοφορίες σε σχέση με κάποια εκλογικά κέντρα για άκυρα ψηφοδέλτια».

Ενημερώσαμε στην συνέχεια τον κ. Λοτσάρη, για το βίντεο που έχει στη διάθεση της η «Ζούγκλα» για να απαντήσει ως εξής: «Δεν ξέρω τι να πω. Θα ήθελα να δώ αυτό το βίντεο».

Η αρχική τοποθέτηση του κ. Λοτσάρη:

Αφού του απεστάλη το συγκεκριμένο βίντεο και το παρακολούθησε λαμβάνοντας γνώση για τα τεκταινόμενα, επικοινώνησε με την «Ζούγκλα» λέγοντας εξής:

«Είναι σαφής παραβίαση της εκλογικής διαδικασίας. Στο παραβάν μπαίνει μόνο η εκλογική αντιπρόσωπος και κανένας εκπρόσωπος πόσο μάλλον υποψήφιος οποιουδήποτε συνδυασμού. Εκτιμώ ότι είναι σαφής παραβίαση της εκλογικής διαδικασίας. Σκοπεύω να συγκαλέσω την παραταξη και να πάρουμε αποοφάσεις για το πως πρέπει να προασπίσουμε τέλικά τη δική μας αξιοπρέπεια και την αξιοπρέπεια του νησιού».

Η νεότερη τοποθέτηση του κ. Λοτσάρη

Είπαμε να είναι χαλαρή η ψήφος στις Δημοτικές εκλογές, αλλά όχι κι έτσι. Οι δημοκρατικές διαδικασίες και το Σύνταγμα δεν επιτρέπουν καμία χαλαρότητα σε τέτοια θέματα. Θα πρέπει λοιπόν να επέμβει άμεσα και αυτεπάγγελτα η Εισαγγελική Αρχή προκειμένου να διερευνηθεί η παραπάνω καταγγελία και φυσικά να ακολουθήσουν τα δέοντα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης