Αναπτερώνονται οι ελπίδες να είναι ζωντανή η Άρτεμις Βασίλη που αγνοείται εδώ και δύο χρόνια όταν και χάθηκαν τα ίχνη της από το Κορωπί.
Μαρτυρία γυναίκας που ήρθε στο προσκήνιο θέλει την κοπέλα να εθεάθη στη Σουηδία και συγκεκριμένα στο Γκέτεμποργκ. Ιντερπόλ και η σουηδική αστυνομία έχουν αναλάβει τις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης της αγνοούμενης, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020. Χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος, ο δικηγόρος της οικογένειας, Αναστάσιος Ντούγκας, και ο αδελφός της Άρης ταξίδεψαν στη Σουηδία για να συναντήσουν τη μάρτυρα και να ζητήσουν τη βοήθεια των αστυνομικών και προξενικών Αρχών.
«Η μάρτυρας δηλώνει βέβαιη πως είναι η Άρτεμις. Άμεσα, καταθέσαμε τη μαρτυρία στο ελληνικό προξενείο και ζητήσαμε να ανοίξει ο φάκελος όχι μόνο για την Ιντερπόλ, αλλά και για το αστυνομικό τμήμα του Γκέτεμποργκ, ώστε να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες. Με το άνοιγμα του φακέλου, θα μπορέσει η σουηδική αστυνομία να πάρει όλο το υλικό από τις κάμερες του εμπορικού κέντρου όπου υπήρχε η μαρτυρία, προκειμένου να διαπιστώσουμε από τις κάμερες αν όντως πρόκειται για εκείνη», είπε στη Realnews ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Ντούγκας.
Σχολιάζοντας την αξιοπιστία της μάρτυρος, ο Αναστάσιος Ντούγκας παραθέτει μια σειρά στοιχείων που τον οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Άρτεμις μπορεί να βρίσκεται στη Σουηδία. «Αρχικά, η κοπέλα μιλούσε ελληνικά και αλβανικά, όπως ακριβώς και η Άρτεμις, ενώ μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι το γεγονός ότι ο φίλος της την αποκάλεσε “Έμι”, που είναι τα τελευταία γράμματα του ονόματός της. Τέλος, όταν η μάρτυρας ρώτησε την κοπέλα αν είναι η Άρτεμις που την ψάχνουν στην Ελλάδα, εκείνη κατευθύνθηκε γρήγορα προς το αυτοκίνητο και απομακρύνθηκε. Αν δεν ήταν η Άρτεμις, γιατί να φύγει;», αναρωτήθηκε ο δικηγόρος.
«Σημαντική ήταν η συμβολή του ελληνικού προξενείου στη Σουηδία, το οποίο μας βοήθησε πολύ ώστε να δοθεί σήμα, προκειμένου να ανοίξει ο φάκελος για την υπόθεση. Αν δεν είχε δοθεί το σήμα από το προξενείο, δεν θα μπορούσαν να προχωρήσουν οι έρευνες της σουηδικής αστυνομίας. Ο επίτιμος γενικός πρόξενος στο Γκέτεμποργκ κύριος Χρήστος Κακαζούκης, από την πρώτη στιγμή, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να διευκολύνει την επαφή της οικογένειας με τη σουηδική αστυνομία», καταλήγει ο Αναστάσιος Ντούγκας.
Όπως αναφέρει η Realnews, η μάρτυρας, που έχει καταγωγή από την Αλβανία, έχει ζήσει για πολλά χρόνια στην Ελλάδα και πλέον ζει με τον σύζυγό της μόνιμα στη Σουηδία, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με την κοπέλα και είναι πεπεισμένη πως πρόκειται για την ίδια, σημειώνοντας ωστόσο ότι η νεαρή ήταν ταραγμένη.
«Είμαι σίγουρη ότι ήταν αυτή. Την είδα πολύ κοντά, στα δύο βήματα, γιατί άκουσα ελληνικά. Ήταν άλλη μια κοπέλα μαζί της και ένα αγόρι. Αυτός της είπε: “Πάμε Έμι…”. Γυρνάω το κεφάλι και λέω: “Α, Έλληνες είστε;”. Ήταν αδυνατισμένη, είχε καρέ μαλλί και φορούσε σκούφο. Η άλλη κοπέλα της μίλησε στα αλβανικά. Εγώ ξέρω και αλβανικά και ελληνικά και κατάλαβα. Ήμουν δίπλα στην κοπέλα που αγνοείται και αυτοί δεν μου απάντησαν καθόλου, μόνο το αγόρι κάτι της έλεγε. Όταν τη ρώτησα αν είναι η Άρτεμις, η άλλη κοπέλα που ήταν μαζί την τράβηξε και της είπε στα αλβανικά να φύγουν. Πήγα στο αυτοκίνητο να πάρω το κινητό για να τη βγάλω αμέσως φωτογραφία, αλλά μπήκαν κι εκείνοι στο αυτοκίνητό τους και έφυγαν. Κατάφερα να συγκρατήσω μόνο τα τρία τελευταία νούμερα του σουηδικού αριθμού», έχει δηλώσει η μάρτυρας.
Όπως προσθέτει η ίδια, «η Άρτεμις δεν μίλησε καθόλου, ούτε ‘‘είμαι εγώ’’ ούτε ‘‘δεν είμαι’’. Ήταν ταραγμένη και φοβισμένη. Έχω δύο κορίτσια και δεν λέω ψέματα. Ξέρω τι πάει να πει να είσαι μάνα. Να μοιάζει τόσο πολύ με την εξαφανισμένη κοπέλα; Αφού την είδα τόσο κοντά, μόνο που δεν την πήρα αγκαλιά…».
Ο πατέρας της κοπέλας, μιλώντας στην εφημερίδα είπε: «Από την πρώτη στιγμή κρίναμε ότι πρόκειται για μια μαρτυρία που ευσταθεί και, προκειμένου να μη χαθεί χρόνος, μετέβη ο γιος μου με τον δικηγόρο μας, Αναστάσιο Ντούγκα, στο Γκέτεμποργκ, ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες και να μιλήσουμε με τη μάρτυρα. Με αγωνία παρακολουθούμε τις εξελίξεις από τις έρευνες της τοπικής αστυνομίας του Γκέτεμποργκ και μετά από καιρό γεννήθηκαν και πάλι ελπίδες ότι μπορεί να βρούμε την κόρη μου. Από την πρώτη ημέρα αυτής της περιπέτειας υποστηρίζουμε ότι η κόρη μου είναι ζωντανή και, με όλη μας τη δύναμη, όλη η οικογένεια θα συνεχίσουμε αυτόν τον δύσκολο αγώνα. Μόνο εμείς ξέρουμε τι περνάμε τόσο καιρό, έναν Γολγοθά…», καταλήγει ο πατέρας της νεαρής κοπέλας.