Κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες διαφόρων ναρκωτικών ουσιών, στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, η εγκληματική οργάνωση διακινούσε κοκαΐνη, ακατέργαστη και κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα και χασισέλαιο), στις πλατείες Αττικής, Κλαυθμώνος και Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια ειδικής αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 14 Ιουνίου, συνελήφθησαν 4 μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων τρεις αλλοδαποί (δύο Αλβανοί και ένας Νιγηριανός), ηλικίας 60, 49 και 45 ετών, καθώς και ένας 30χρονος Έλληνας. Χαρακτηριστικά στοιχεία της δράσης των μελών του κυκλώματος ήταν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Η επιλογή σπιτιών για αποθήκευση των ναρκωτικών κοντά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, προκειμένου να πραγματοποιούνται με ταχύτητα οι αγοραπωλησίες ναρκωτικών.

– Τα διαφορετικά είδη των ναρκωτικών, με σκοπό να ικανοποιείται μεγαλύτερο εύρος αγοραστών.

– Η σύνθεση του κυκλώματος, με συνεργασία μεταξύ αλλοδαπών και Ελλήνων, με σκοπό την αύξηση του πελατολογίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται, ότι σε αστυνομικές έρευνες σε οχήματα και σπίτια, στην Αθήνα και στους Αγίους Αναργύρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 16 κιλών και 250,5 γραμμαρίων, κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) βάρους 1.333 γραμ., χασισέλαιο βάρους 750 γραμ, κοκαΐνη βάρους 198,7 γραμ., 16 φιαλίδια αναβολικής ουσίας, λευκή σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης βάρους 184 γραμ., το χρηματικό ποσό των 4.770 ευρώ, πιστόλι με γεμιστήρα, 3 φυσίγγια πιστολιού και 3 Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης