Νέα σκληρότερα μέτρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης. 

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση προχωρά σε απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας για όλη τη χώρα από τις 21:00 έως τις 05:00 από την Παρασκευή 13/11. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, απευθυνόμενος στους πολίτες, είπε πως οι επόμενες εβδομάδες παραμένουν ιδιαίτερα κρίσιμες. Ωστόσο, επισήμανε ότι είμαστε σε ένα κομβικό σημείο και χρειάζεται να οπλιστούμε με υπομονή και επιμονή για να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Αναλυτικά τι ισχύει για όλη τη χώρα από την Παρασκευή 13/11:

  • Απαγορεύεται μεταξύ 21:00- 05:00 η μετακίνηση σε όλη την Ελλάδα.
  • Εξαιρέσεις γίνονται μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και μετακίνησης του κατοικιδίου κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.
  • Σε ό,τι αφορά την ατομική άθληση, αυτή δεν αφορά στην άθληση, προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως τρία άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών.
  • Το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται.
  • Όσον αφορά την τηλεργασία, ανακοίνωσε πως κάθε οργανισμός του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.
  • Οι τηλεοπτικοί σταθμοί πρέπει να προσαρμοστούν στα συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στο απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης