Σε 103 συλλήψεις και 307 προσαγωγές προχώρησε χθες η ΕΛ.ΑΣ, σε ειδικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την Ελλάδα για την αποτροπή και αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, στις επιχειρήσεις δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που έγιναν σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν 4.168 οχήματα και 5.580 άτομα ενώ πραγματοποιήθηκαν:

   -103 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα και για παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

   -307 προσαγωγές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   -3 κατασχέσεις και 94 ακινητοποιήσεις οχημάτων και 1.345 παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σε συγκεκριμένες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα σε οικισμούς στη Θεσσαλία σε Φάρσαλα, Τύρναβο, Αλιβέρι και Νέαπολη Μαγνησίας, Κηπάκι, Πύργο, Ράξα και Ρόγγια Τρικάλων, Μαύρικα Καρδίτσας καθώς και της Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκαν 1.041 έλεγχοι ατόμων και 808 έλεγχοι οχημάτων, συνελήφθησαν 23 άτομα και προσήχθησαν 66 άτομα.

Παρόμοιες δράσεις έλαβαν χώρα σε οικισμούς στη Νότια Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Βραχάτι και Εξαμίλια Κορινθίας, όπου ελέγχθηκαν 53 άτομα, ενώ πραγματοποιήθηκαν 15 προσαγωγές και συνελήφθησαν 5 άτομα, από τα οποία τα 4 για κλοπές. 

Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες επικεντρώθηκαν σε Αγία Βαρβάρα, Μενίδι, Ζεφύρι, Μάνδρα και Μαγούλα.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν:

   – 538 έλεγχοι ατόμων και 327 οχημάτων

   – 75 προσαγωγές

   – 6 συλλήψεις

   – 32 ακινητοποιήσεις οχημάτων και βεβαιώθηκαν 142 παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Όπως επισημαίνει το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, θα συνεχιστούν οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που έχουν ως στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης