Συνελήφθη από τις διωκτικές αρχές γνωστός οπαδός, φυγόποινος ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 12 μήνες φυλάκιση για συμμετοχή στα αιματηρά επεισόδια στον τελικό κυπέλλου το 2017 στον Βόλο. Πρόκειται για τον Αριστείδη Δέλλιο που γεννήθηκε το 1988 και ήδη οδηγείται στις φυλακές Ναυπλίου. Σημειώνεται ότι οι δικηγόροι του αρνούνται κατηγορηματικά πως εμπλέκεται στη δολοφονία Κατσουρή.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων του έχει ως εξής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το διαβιβαστικό της αστυνομίας για την υπόθεσή του έχει ως εξής:

«Αναφέρεται ότι, ανωτέρω τόπο και χρόνο, από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους, συνελήφθη ο ανωτέρω κατηγορούμενος (Αριστείδης Δέλλιος) διότι σε βάρος του εκκρεμεί η υπ’ αριθ. 950 από 13-06-2023 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, για παράβαση του άρθρου 41ΣΤ1γ-2β του Ν.2725/1999, με την οποία καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης (12) δώδεκα μηνών και χρηματική ποινή (700) εφτακοσίων ευρώ ( η ποινή δεν αναστέλλεται – δεν μετατρέπεται και τυχόν ασκηθείσα έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη) .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε, ενώπιον της κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών/Τμ. Εκτελέσεων Αποφάσεων & Βουλευμάτων, η οποία εξέδωσε την υπ’αριθ. 1494/2023 από 09-11-2023 Παραγγελία για φυλάκιση κατάδικου προς το Κ.Κ Ναυπλίου».

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τα επεισόδια στον Βόλο όπου απεικονίζεται ο Αριστείδης Δέλλιος

 

 

Τι συνέβη στον Βόλο το 2017

Το 2017 διεξήχθη ο τελικός κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου. Στην πεζογέφυρα του σταδίου σημειωθήκαν βιαιότατα επεισόδια και συνελήφθησαν οπαδοί και από τις δυο πλευρές. Μάλιστα τουλάχιστον 15 άτομα είχαν μεταφερθεί με τραύματα στο νοσοκομείο. Εκείνο το απόγευμα συνελήφθη ο Α.Δ. Σχηματίστηκε δικογραφία, η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια και καταδικάστηκε. Κινητοποιήθηκαν λοιπόν οι αστυνομικές αρχές για τη σύλληψη του Α.Δ. προκειμένου να εκτίσει την ποινή του. Όπερ και εγένετο. Ειδικότερα, είχε καταδικαστεί σε 12μηνη φυλάκιση από το τριμελές πλημμελειοδικείο Βόλου. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον της εισαγγελέως πρωτοδικών Αθηνών η οποία εξέδωσε παραγγελία για φυλάκισή του στις φυλακές Ναυπλίου.

Η παρουσία του στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας

Μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή ο Α.Δ. είχε δηλώσει πως βρισκόταν στη Φιλαδέλφεια πλησίον του δολοφονηθέντος Μιχάλη και ότι έφερε έναν σουγιά τον οποίο όμως έχασε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που εξέτασε η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται καθαρά ο συγκεκριμένος οπαδός της ΑΕΚ, Α.Δ., να τρέχει δίπλα από τον Μιχάλη Κατσουρή και σε κάποια στιγμή να έρχεται σε ακούσια επαφή μαζί του ενώ και οι δυο καταδιώκονταν και προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και του Παναθηναϊκού.

Αυτός ο σουγιάς βρέθηκε από τις αστυνομικές αρχές με ίχνη αίματος. Μετά από τις εργαστηριακές εξετάσεις αποδείχθηκε πως το αίμα αυτό ανήκε στον Μιχάλη Κατσουρή. Πάνω στον σουγιά ιχνηλατήθηκε dna, προφανώς, του κατόχου. Αυτή την ώρα που γράφονται αυτές οι αράδες επιχειρείται η σύγκριση  του dna που βρέθηκε στον σουγιά με το dna του συλληφθέντος.

Η κατάθεση του Α.Δ. τον περασμένο Αύγουστο

Στο πλαίσιο της κατάθεσής του τον περασμένο Αύγουστο, ο Α.Δ. ανέφερε ότι δεν ανήκε σε σύνδεσμο της ΑΕΚ, ωστόσο μπορεί να θεωρηθεί οργανωμένος φίλαθλος της ομάδας. Αναφορικά με τον Μιχάλη Κατσουρή, ο Α.Δ. σημείωσε ότι ήταν φίλος με τον δολοφονηθέντα για τουλάχιστον 10 χρόνια και εν συνεχεία περιγράφει αναλυτικά πώς έζησε τη μοιραία νύχτα της φονικής επιδρομής των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια στο πλευρό του Μιχάλη, με τον οποίο συναντήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την κατάθεσή του πατώντας εδώ

Όπως φαίνεται τόσο από το διαβιβαστικό της αστυνομίας όσο και από την ανακοίνωση των δικηγόρων του Αριστείδη Δέλλιου, δεν διαπιστώνεται από τα υπάρχοντα στοιχεία εμπλοκή του Αριστείδη Δέλλιου στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή. Αντιθέτως, φαίνεται πως δημοσιεύματα που επιμένουν στο συσχετισμό της σύλληψης του Αριστείδη Δέλλιου για τα επεισόδια στον Βόλο το 2017 με τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή είναι κατευθυνόμενα και εκ του πονηρού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης