Ένταση σημειώθηκε κατά την επιχείρηση εκκένωσης χώρου που τελούσε υπό κατάληψη μέσα στο κτίριο της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, για περισσότερο από 20 χρόνια, όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας. Στα επεισόδια που ακολούθησαν στη συνέχεια μέσα στον χώρο της Πολυτεχνειούπολης συνολικά έγιναν 25 προσαγωγές και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Αναλυτικότερα, νωρίς το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε εκκένωση της κατάληψης μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου και παραδόθηκε στον Κοσμήτορα της Σχολής. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ και της ομάδας ΟΠΚΕ, κατάσχεσαν πολεμοφόδια όπως κράνη, στειλιάρια, καδρόνια αλλά και πανό τα οποία εστάλησαν στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών για περαιτέρω εξέταση, χωρίς όμως να γίνουν προσαγωγές αφού δεν υπήρχαν άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά τις 15:00 ομάδα νεαρών επιχείρησε να κάνει ανακατάληψη του χώρου και άρχισε να προκαλεί φθορές μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ οι οποίοι προσπάθησαν να απομακρύνουν τους νεαρούς ενώ εκείνοι απάντησαν πετώντας πέτρες με τους αστυνομικούς να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών με αποτέλεσμα να γενικευτούν τα επεισόδια και να έχουμε για περίπου μία ώρα σοβαρά επεισόδια μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Τραυματισμό κοπέλας που παρασύρθηκε από μηχανή της ομάδας ΔΡΑΣΗ και εγκαταλείφθηκε καταγγέλλουν φοιτητές

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητών ενώ υπάρχει και σχετικό βίντεο, σημειώθηκε τραυματισμός μίας φοιτήτριας από αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ οι οποίοι την παρέσυραν με το μηχανάκι. Η κοπέλα είχε πέσει στο έδαφος, φοιτητές έσπευσαν να την βοηθήσουν, οι αστυνομικοί όμως την εγκατέλειψαν στο έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις 25 προσαγωγές οι τρεις έγιναν συλλήψεις και οι υπόλοιποι 22 αφέθηκαν ελεύθεροι.

Συνεχίζεται η έρευνα και η προανάκριση της Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής προκειμένου να εντοπιστούν και να ταυτοποιηθούν όσοι εμπλέκονται με τον υπό κατάληψη χώρο.

Πηγή: ΕΡΤ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης