Η πληροφορία που έφθασε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ήταν αξιόπιστη, όσο και αν φαινόταν αρχικά απίθανη: Στρατιωτικά βλήματα βρίσκονται «ξεχασμένα» σε αγωγό του Δασυλλίου της Πάτρας! Παράλληλα η μαρτυρία που εξασφάλισε το ενημερωτικό μέσο έκανε λόγο για ύποπτες κινήσεις κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες με μεταφορά κιβωτίου από άγνωστα πρόσωπα!

Ο φακός της «Π» βρέθηκε στο Δασύλλιο. Ένας περίοικος περίμενε στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο Τουριστικό Περίπτερο, λίγο πριν το μέρος που βρίσκεται η προτομή του Φιλοδασικού Άγγελου Ρηγόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο περίοικος υπέδειξε το σημείο εκείνο όπου βρίσκεται ένας αγωγός νερού. Πράγματι υπήρχε εκεί πεταμένη μία δεσμίδα με βλήματα πυροβόλων όπλων!

Η μαρτυρία του είναι αποκαλυπτική: «Πριν μερικές ημέρες, επιστρέφοντας στο σπίτι μου διέκρινα μέσα στο σκοτάδι, δύο πρόσωπα να βγαίνουν από την ανηφόρα κουβαλώντας ένα κιβώτιο. Μου έκανε εντύπωση, όχι μόνο για το προχωρημένο της ώρας (σ.σ. ήταν δύο ώρες περίπου μετά τα μεσάνυχτα), αλλά και για το γεγονός ότι φορούσαν καπέλα και μαύρες μάσκες για τον κορωνοϊό στο πρόσωπο. Φοβήθηκα και γύρισα πίσω. Την επόμενη ημέρα κατηφόρισα στο σημείο από περιέργεια και εντόπισα αυτά τα πυρομαχικά». Όπως μάλιστα διευκρινίζει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δεν είχε αντιληφθεί παρόμοιες ή άλλες ύποπτες κινήσεις το προηγούμενο διάστημα που να του κινήσουν την περιέργεια.

Φοβούμενος για την ασφάλειά του, ο άνθρωπος αρνήθηκε όχι μόνο να μιλήσει στην κάμερα, αλλά και να αποτυπωθεί η φωνή του. Είναι φανερό ότι δεν θέλει μπλεξίματα, άλλωστε για τον λόγο αυτό όπως φαίνεται δεν απευθύνθηκε και στην Αστυνομία.

Αν όντως η υποψία του συγκεκριμένου ανθρώπου αποδειχτεί σωστή, είναι ίσως πιθανό κάποιοι να μετέφεραν οπλισμό που ίσως είχαν κρύψει στο συγκεκριμένο σημείο άγνωστο πόσο καιρό πριν. Επίσης ζητούμενο είναι πόσα ακριβώς κιβώτια τελικά μεταφέρθηκαν, αφού ο αυτόπτης μάρτυρας στη θέα του πρώτου κιβωτίου που είδε έφυγε φοβισμένος από το σημείο.

Ποιοι ήταν όμως αυτοί οι άγνωστοι μέσα στη νύχτα; Και αν πράγματι είναι σωστή η συλλογιστική αυτή που κάνει λόγο για μεταφορά όπλων, πού βρισκόταν ακριβώς η κρυψώνα; Όπως διαπιστώθηκε από την επιτόπια αυτοψία, μπροστά από τον αγωγό βρίσκεται και άλλο χαντάκι, καλυμμένο με φύλλα και κλαδιά. Είναι μάλιστα τόσο αόρατο που κατά την αναζήτηση με την κάμερα του επίμαχου σημείου, οι απεσταλμένοι της εφημερίδας έπεσαν μέσα!

Είναι σίγουρο ότι μετά την αποκάλυψη της «Π» θα ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση από τα αρμόδια κλιμάκια του Στρατού και της Αστυνομίας και τα κρίσιμα ερωτήματα θα απαντηθούν…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης