Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου κατάφεραν να εντοπίσουν και να κατασχέσουν μια μεγάλη φυτεία κάνναβης στην περιοχή.

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντόπισαν σε αγροτική περιοχή του Πύργου, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί σε αγροικία που ανήκει σε ημεδαπό άνδρα, του οποίου τα πλήρη στοιχεία έχουν ταυτοποιηθεί. Κατά την επιχείρηση, οι αστυνομικοί εντόπισαν συνολικά 80 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως ενός μέτρου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του κατηγορούμενου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια λειτουργική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα κάνναβης και δύο κινητά τηλέφωνα.

Η καλλιέργεια των δενδρυλλίων πραγματοποιούνταν σε καλαμιώνα-βατώνα ανάμεσα σε αμπελώνες, ενώ το πότισμα των φυτών γινόταν με λάστιχο που κατέληγε σε βρύση έξω από την αγροικία του κατηγορούμενου. Το παράνομο προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος εκτιμάται ότι θα ανέρχονταν στο χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ περίπου.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών σε βάρος του ημεδαπού άνδρα, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Πηγή: patrisnews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης