Ο πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού, δικηγόρος Γρηγόρης Δημητριάδης, κατέθετε επί  δύο ώρες στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου  για την υπόθεση των υποκλοπών, που έχει προκαλέσει σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης εκλήθη, σύμφωνα με πληροφορίες, ως μάρτυρας από τον αντεισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση, που διενεργεί την έρευνα με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάθεση Δημητριάδη, το όνομα του οποίου έχει βρεθεί στο επίκεντρο των επικρίσεων για τους χειρισμούς στην υπόθεση των υποκλοπών, διήρκεσε περίπου δύο ώρες, ενώ το περιεχόμενο της δεν έγινε γνωστό, ούτε για όσα ρωτήθηκε ούτε για όσα απάντησε.

Έγινε γνωστό πάντως, ότι  ο Γρηγόρης Δημητριάδης που κατείχε στο παρελθόν και πριν τις καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις νευραλγική θέση στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την κατάθεση του, δεν βγήκε από την κεντρική πόρτα του ανωτάτου δικαστηρίου, αποφεύγοντας έτσι τους δημοσιογράφους και τις τηλεοπτικές κάμερες.

Η κατάθεσή του εντάσσεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο των ερευνών που τρέχει ο αντεισαγγελέας, προκειμένου να παραδώσει πόρισμα μέσα στο καλοκαίρι. Την τελική απόφαση πάντως για την πορεία της υπόθεσης (αρχείο η διώξεις) θα λάβει η ίδια η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, σύμφωνα με την παραγγελία της, στην οποία θα υποβληθεί και το σχετικό πόρισμα από τον κ. Ζήση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς το παρόν έχουν εξεταστεί δεκάδες μάρτυρες, έχει γίνει και ο έλεγχος στην ΕΥΠ την περασμένη εβδομάδα από τον ίδιο τον κ. Ζήση μαζί με δύο πραγματογνώμονες, ενώ έχουν απαντηθεί και αιτήματα δικαστικών συνδρομών που είχαν υποβληθεί μεταξύ άλλων και στις ΗΠΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης