Το βράδυ της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου, λίγο πριν τις 22:00, η φρεγάτα «Ύδρα» απέπλευσε από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, προκειμένου να συμμετάσχει στην επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η φρεγάτα θα φτάσει αρχικά στον ναύσταθμο της Σούδας στην Κρήτη, όπου θα μείνει για λίγες ώρες, και στη συνέχεια θα ξεκινήσει το ταξίδι για να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποστολή θα διαρκέσει τρεις μήνες και έχει σκοπό την προστασία των εμπορικών πλοίων, πολλά από τα οποία είναι ελληνόκτητα και περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα, κινδυνεύοντας πολλές φορές από τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι.

Βίντεο από τον απόπλου της φρεγάτας «Ύδρα»:

 

Τη φρεγάτα «Ύδρα», στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, λίγο πριν αποπλεύσει, επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η συμμετοχή της φρεγάτας, μαζί με την ανάληψη της διοίκησης του επιχειρησιακού στρατηγείου από την Ελλάδα, με Έλληνα Διοικητή, εξυπηρετεί πρωτίστως τα εθνικά συμφέροντα.
Έχω εξηγήσει αναλυτικά τους λόγους που επιβάλλουν τη συμμετοχή μας και κατανοούμε όλοι ότι η συμμετοχή στην επιχείρηση εμπεριέχει κινδύνους, σημαντικούς κινδύνους. Αλλά το Πολεμικό Ναυτικό της πατρίδας μας, με την υψηλή αίσθηση καθήκοντος και τον επαγγελματισμό που διακρίνει τα στελέχη του, ιστορικά δεν έχει κρυφτεί απέναντι στις προκλήσεις.

Με τη συμμετοχή στην επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ, δεν κάνετε μόνο προβολή της ελληνικής και της ευρωπαϊκής σημαίας, αλλά υπηρετείτε το καθαρό εθνικό συμφέρον.

Το συμφέρον της Ελλάδας είναι να συμμετέχει στις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση της ασφάλειας, της σταθερότητας, τελικά της ειρήνης.

Το συμφέρον της Ελλάδας είναι να συμπηχθεί ισχυρός αμυντικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ στην οποία συμμετέχετε, είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση που έχει οργανώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ιστορία της.

Σας διαβεβαιώνω ότι οι ευχές μας και η σκέψη μας θα σας συνοδεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της αποστολής σας», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πριν τον απόπλου.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο Αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας και ο Αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης