Το κομβόι των μελισσοκόμων ξεκίνησε σήμερα τα ξημερώματα (22/2) για την Αθήνα.  Όπως είχαν ανακοινώσει οι μελισσοκόμοι θα βρεθούν το πρωί στην πρωτεύουσα για να διεκδικήσουν την επίλυση των προβλημάτων τους.

Οι μελισσοκόμοι της Αχαΐας, μετά την εβδομαδιαία διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν στην πλατεία Γεωργίου, μεταφέροντας δεκάδες κυψέλες και μοιράζοντας χιλιάδες μερίδες μέλι, στην προσπάθεια να αναδείξουν τα προβλήματά τους με κυριότερο το ζήτημα των ελληνοποιήσεων μελιού από το εξωτερικό, οδεύουν προς το Σύνταγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Τempo24, oι παραγωγοί έδωσαν ραντεβού στις 04:00 τα ξημερώματα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο με αγροτικά αυτοκίνητα φορτηγά και πούλμαν και στη συνέχεια το κομβόι κατευθύνθηκε στο Ρίο, όπου συναντήθηκαν με τους μελισσοκόμους της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου και όλοι κινήθηκαν προς τον Ισθμό.

Εκεί ανέμεναν συνάδελφοί τους από την υπόλοιπη Πελοπόννησο, ώστε να σχηματίσουν μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία που θα φθάσει στην πλατεία Συντάγματος, με στάση στη λεωφόρο Καβάλας, προκειμένου να μεταβούν συντεταγμένα στο κέντρο της πόλης με τη συνδρομή περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Σύμφωνα με την Πανελλαδική Συντονιστική Κινητοποιήσεων Μελισσοκόμων, τα αιτήματά τους είναι:

  • Eλληνοποιήσεις (Διοικητικά μέτρα για την πλήρη ιχνηλασιμότητα της πορείας του εισαγόμενου μελιού. Θεσμοθέτηση γυρεοσκοπικής εξέτασης ως εργαστηριακός έλεγχος).
  • Κόστος παραγωγής (αποφορολόγηση καυσίμου, διατήρηση αφορολογήτου στο φορολογικό καθεστώς των αγροτών)
  • Άρση των περιοριστικών Πυροσβεστικών διατάξεων, που μας αφαιρούν το δικαίωμα στην εργασία.
  • Άρση περιορισμών τοπικών Δασαρχών. Τοποθέτηση μελισσοσμηνών, όπως ορίζει ο νόμος 6238/1934.
  • Επιδότηση επικονίασης. Πλήρης ένταξη στην ΚΑΠ και το πρασίνισμα.
  • Αναμόρφωση ΕΛΓΑ και ολική αποζημίωση σε απολεσθέν ζωικό κεφάλαιο.
  • Κίνηση μελισσοκομικών φορτηγών στο παράπλευρο οδικό δίκτυο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης