Τον εφιάλτη έζησαν ένας 74χρονος και η οικογένειά του την περασμένη Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας.

Πέντε άτομα, ένας υπήκοος Ρωσίας και τέσσερις ομογενείς από την Ουκρανία και το Καζακστάν, ηλικίας από 27 έως 47 ετών, στοχοποίησαν τον ηλικιωμένο και τα μέλη της οικογενείας του με στόχο την ληστεία.

Τα μέλη της σπείρας συνελήφθησαν την ίδια ημέρα σε Καλλιθέα και Νίκαια και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της αρπαγής, ληστείας, και παράβασης του νόμου περί όπλων.

Η απαγωγή και η ληστεία

Στις 14-5-2015, ο 74χρονος έβγαινε από το σπίτι του στην Κυψέλη για να βγάλει βόλτα τον σκύλο του. Οι δράστες που του είχαν στήσει καρτέρι τον προσέγγισαν, φορώντας κουκούλες full face και τρεις εξ αυτών τον ανάγκασαν με τη βία να επιβιβασθεί σε βαν, μέσα στο οποίο βρισκόταν ένας ακόμη συνεργός τους.

Στη συνέχεια τον έδεσαν και του αφαίρεσαν τα χρήματα που είχε μαζί του, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα, ενώ προσπάθησαν χτυπώντας τον, να του αποσπάσουν τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου που είχε στο σπίτι του, χωρίς όμως να το καταφέρουν.

Στη συνέχεια αφού πάρκαραν στην πυλωτή του σπιτιού του τρεις εκ των δραστών εισέβαλαν σε αυτό, με τα κλειδιά που είχαν αποσπάσει από τον ιδιοκτήτη. Εντός της οικίας βρίσκονταν εκείνη την ώρα η 70χρονη σύζυγος του θύματος και ο 39χρονος γιος τους.

Χωρίς να διστάσουν, οι δράστες τους χτύπησαν ζητώντας επίμονα τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου, όμως οι παθόντες αρνήθηκαν να τους τον δώσουν.

Τελικά το διέρρηξαν, χρησιμοποιώντας συσκευή οξυγόνου και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και χρυσά και ασημένια νομίσματα.

Εν συνεχεία έσπευσαν και πάλι στο βαν, πάτησαν γκάζι και εγκατέλειψαν στα Πατήσια τον 74χρονο.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.:

Στη κατοχή τους και σε έρευνα στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Το χρηματικό ποσό των -1.625- ευρώ
• Ένα δελτίο μεταφοράς κεφαλαίων-εξερχόμενο έμβασμα, με ημερομηνία κατάθεσης 14-5-2015, χρηματικού ποσού 2.000 ευρώ.
• Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων
• Ένα (1) μαχαίρι
• Δύο (2) φορητοί ασύρματοι
• Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα

Επίσης βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα δύο πλάκες χρυσού και ασημιού, οι οποίες προέρχονταν από την τήξη των αφαιρεθέντων κοσμημάτων και νομισμάτων.

Σημειώνεται ότι δύο από τους συλληφθέντες είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν για ληστείες, ενώ ακόμη ένας για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος καθώς και παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Οι έρευνες, για την εξακρίβωση της συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, συνεχίζονται.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.