Αθώοι οι πέντε από τους έξι «χρυσοθήρες» που είχαν συλληφθεί στη Νεράιδα Στυλίδας…

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, δικάστηκε η υπόθεση με την παράνομη ανασκαφή τον Σεπτέμβριο του 2016 στην Κοινότητα Νεράιδας του Δήμου Στυλίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τότε, τρεις Έλληνες και τρεις αλλοδαποί, είχαν συλληφθεί από Αστυνομικούς του ΑΤ Στυλίδας να έχουν πραγματοποιήσει ανασκαφή στην περιοχή, έχοντας στην κατοχή τους ανιχνευτή μετάλλων αλλά και εργαλείων για το κόψιμο δέντρων και το σκάψιμο του εδάφους.

Το Δικαστήριο απάλλαξε τους δύο Έλληνες και τους τρεις Αλβανούς από την κατηγορία της παράβασης του νόμου «περί Αρχαιοτήτων», καθώς και όλους τους κατηγορούμενους για τις καταστροφές που προκάλεσαν σε ένα χώρο περίπου 20 τετραγωνικών σε δασική έκταση.

Ένοχος για την κατοχή του παράνομου ανιχνευτή μετάλλων, κρίθηκε ο ένας Έλληνας κατηγορούμενος, ηλικίας – σήμερα – 64 ετών. Κατόπιν αιτήματος του συνηγόρου του Κώστα Μπαρούτα, που εκπροσώπησε και τους άλλους δύο Έλληνες, καθώς και τους δύο από τους τρεις αλλοδαπούς που αθωώθηκαν, του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό, της έντιμης, ατομικής, οικογενειακής, επαγγελματικής και γενικά κοινωνικής ζωής μετά τη συγκεκριμένη πράξη του και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) μηνών με τριετή αναστολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κυνήγι του θησαυρού

Το συγκεκριμένο συμβάν είχε καταγραφεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2016 στη θέση «Κουνούκλα» της Κοινότητας Νεράιδας του Δήμου Στυλίδας. Εκεί οι κατηγορούμενοι, που είχαν «εκστρατεύσει» από την Ηλεία, φέρεται να έψαχναν έναν καταρράκτη, πλησίον του οποίου, ένας ηλικιωμένος τους είχε πει ότι υπήρχαν λίρες.

Αν και έψαξαν στο σημείο τρεις φορές, καταρράκτης δε βρέθηκε, όπως δε βρέθηκε και ίχνος από λίρες σε βάθος δύο μέτρων από το σημείο που βρέθηκε σκαμμένο.

Από την Αστυνομία είχαν κατασχεθεί τα δύο αυτοκίνητα με τα οποία είχαν μεταβεί οι συλληφθέντες στη Στυλίδα, καθώς και ο ανιχνευτής μετάλλων, αλλά και τα σχετικά εργαλεία που είχαν ισχυριστεί ότι τα είχαν βρει κρυμμένα στο σημείο μέσα σε κάτι κλαδιά.

Πηγή: lamiareport.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης