Το Σάββατο, (17/2), συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον 36χρονο σκιέρ Κωνσταντίνο Μόμτση από τη Φλώρινα, που παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα στο χιονοδρομικό κέντρο Μπόρεβετς της Βουλγαρίας την περασμένη Δευτέρα.

Η κηδεία του θα γίνει στη 1:00 μετά το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φλώρινας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρονικό της τραγωδίας

Μαζί με τον 36χρονο σκιέρ, στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς, ήταν και τρεις φίλοι του, οι οποίοι καταπλακώθηκαν επίσης από τη χιονοστιβάδα, ωστόσο κατάφεραν τελικά να απεγκλωβιστούν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, το μοιραίο λάθος της παρέας ήταν ότι αποφάσισαν να κατέβουν την πιο επικίνδυνη πλαγιά, χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι καταλληλότερες.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του Έλληνα σκιέρ συμμετείχαν περισσότερα από 25 άτομα και τέσσερα σκυλιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη σορό του άτυχου Έλληνα βρήκε ομάδα διάσωσης που έσπευσε στο σημείο στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς με αυτόπτη μάρτυρα να περιγράφει σε τηλεοπτικό σταθμό της Βουλγαρίας πως η παρέα κατέβηκε το πιο απότομο μέρος της πλαγιάς.

Σύμφωνα με το BTV, ο αυτόπτης μάρτυρας τόνισε χαρακτηριστικά: «Νωρίτερα συναντήσαμε την ομάδα και σχολιάσαμε ότι το μέρος είναι πολύ επικίνδυνο. Λίγα λεπτά αργότερα τους είδαμε να κατεβαίνουν το πιο απότομο μέρος ο ένας μετά τον άλλο. Δεν κουβαλούσαν σακίδια. Προφανώς, δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένοι. Κατά την κάθοδο, ο ένας από αυτούς έκοψε την πλαγιά οριζόντια, κάτι που δεν έπρεπε να γίνει. Περίπου 150 μέτρα ήταν το μήκος της χιονοστιβάδας. Χώθηκε σε ύψος περίπου 2 μέτρων. Ήταν εξαιρετικά θεαματικό να το παρακολουθήσετε, αλλά δεν ήταν καθόλου ασφαλές. Καλέσαμε το 112. Μετά ξεκίνησε η έκτακτη διάσωση» ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

«Τους είδαμε να κατεβαίνουν το πιο απότομο σημείο ο ένας μετά τον άλλο. Δεν είχαν σακίδια πλάτης. Προφανώς δεν ήταν προετοιμασμένοι» είπε στο bTV ο Στέφαν Χριστόβ, ένας από τους συμμετέχοντες στη επιχείρηση διάσωσης της παρέας των τεσσάρων Ελλήνων.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της υπηρεσίας διάσωσης στο βουνό, Εμίλ Νέσεβ τόνισε: «Στο περιστατικό ενεπλάκησαν Έλληνες πολίτες. Δεν είχαν μέσα τους τον εξοπλισμό χιονοστιβάδας, ο οποίος είναι υποχρεωτικός για σκι εκτός πίστας. Η πίστα Markudjik 3 δεν λειτουργεί αυτήν τη στιγμή. Μπήκαν σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο έδαφος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης