Εντολή εκκένωσης του καταφυγίου «Σαρακατσάνα» στα Πιέρια Όρη δόθηκε από τις αρμόδιες αρχές καθώς η πυρκαγιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα για τέταρτη πια ημέρα. Η «Ζούγκλα» ήρθε σε επικοινωνία με την πυροσβεστική υπηρεσία στις 20:30 το βράδυ της Τρίτης (2/4) η οποία ανέφερε πως η κατάσταση είναι καλύτερη από το πρωί χωρίς ωστόσο οι δυνάμεις να έχουν καταφέρει να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπολογίστηκε σωστά το μέγεθος και η ένταση της φωτιάς, με αποτέλεσμα να καίει ανεξέλεγκτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περιοχή επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 9 ομάδες πεζοπόρου, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου ΟΤΑ ενώ έως την δύση του ηλίου επιχειρούσε 1 ελικόπτερο και η ομάδα ΙΚΑΡΟΣ που διαθέτει τα drones της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

@forecastweathergreece⚠️ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ⚠️ ⚠️🔥Εκτός ελέγχου η φωτιά στα Πιέρια Όρη – Κατακαίγονται δασικές εκτάσεις κοντά στο καταφύγιο άγριας ζωής! Δυο μόνο τα καναντέρ από αέρος. ❗️Για τρίτη ημέρα οι Πυροσβέστες στα Πιέρια Όρη δίνουν μάχη με τις φλόγες, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Κυριακή 31/3, μαίνεται με κατεύθυνση πια την Κοζάνη. 🔥Η πυρκαγιά έχει κατεύθυνση προς τα δυτικά και σε κάποια σημεία είναι έρπουσα, ενώ σε άλλα επικόρυφη, δηλαδή καίει μέχρι τις κορυφές των δέντρων. ❗️Το έργο της πυροσβεστικής υπηρεσίας είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς η πυρκαγιά καίει σε χαράδρες και άλλα δύσβατα σημεία.♬ πρωτότυπος ήχος – ForecastWeatherGreece

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
@thanos_petric33 #pieriaori#fireforce#life#greenpeace#lifeforest ♬ πρωτότυπος ήχος – thanos_petric33

@forecastweathergreece 🔥Άλλο ένα αποκλειστικό βίντεο από την πυρκαγιά που μένετε στην χαράδρα στα Πιέρια Όρη . ❗️Με μεγάλη προσπάθεια τα ελικόπτερα προσπαθούν να προσεγγίσουν την χαράδρα ώστε να ρίξουν στοχευμένες ρίψεις νερού Ένα μεγάλο μπράβο στους πυροσβέστες και τους χειριστές των ελικοπτέρων και των Καναντέρ Βίντεο : Manosnats #φωτιες #πιεριαορη #κατερινη ♬ πρωτότυπος ήχος – ForecastWeatherGreece

Παράλληλα, εθελοντές απευθύνουν έκκληση για βοήθεια μέσω των social media ζητώντας αλυσοπρίονα και φτυάρια προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς αλλά και είδη πρώτης ανάγκης.

Το καταφύγιο «Σαρακατσάνα» στα Πιέρια Όρη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης