Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Άνδρο προκειμενου να ελέγξουν την πυρκαγιά που  ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Στραπουριές.

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά Άνδρου προκειμένου να απομακρυνθούν προς την Χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά Άνδρου απομακρυνθείτε προς Χώρα Άνδρου. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών»

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, 8-9 μποφόρ οι οποίοι κάνουν το έργο της πυρόσβεσης πολύ δύσκολο. Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν με επίγειες και εναέριες δυνάμεις, για να περιορίσουν τη φωτιά πριν αυτή επεκταθεί. Συγκεκριμένα επιχειρούν 20 πυροσβέστες με πέντε οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Επίσης πυροσβεστικά από την Αθήνα αναχωρούν από το λιμάνι της Ραφήνας για να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς στο νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

Επί τόπου επιχειρούν 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 8-9 μποφόρ.

Δήμαρχος Άνδρου: «Απειλήθηκαν ανθρώπινες ζωές»

Ο δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις για το τι συμβαίνει αυτή την ώρα (8 μ.μ.) στο νησί.

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή. Ήταν επικίνδυνη, τραγική πριν από δύο ώρες, εξακολουθεί όμως να είναι πάρα πολύ σοβαρή. Καίγεται ένα μεγάλο καταπράσινο κομμάτι του νησιού. Αυτή την ώρα επιχειρούν ακόμη ελικόπτερα γιατί σε πολλά σημεία υπάρχουν αναζωπυρώσεις, που μπορεί να είναι επικίνδυνες, να εξελιχθούν σε μεγάλη φωτιά», ανέφερε αρχικά.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος, στο νησί σπεύδουν ενισχύσεις για να υπάρχει επιτήρηση κατά τις βραδινές ώρες, γιατί η φωτιά έχει περιοριστεί πολύ, τα παιδιά έδωσαν μεγάλες μάχες, ήρθαν απ’ την Αθήνα τρία ελικόπτερα, θεωρώ ότι έγινε το καλύτερο δυνατό αλλά δυστυχώς ο αέρας δεν άφησε να την ελέγξουμε πιο γρήγορα.

Το 112 κάλεσε τους κατοίκους τεσσάρων οικισμών να εκκενώσουν τα σπίτια τους κάτι, που έγινε ενώ απεγκλωβίστηκαν σε δύο περιπτώσεις κάποια άτομα ενώ υπήρξαν και διακομιδές στο κέντρο υγείας χωρίς όμως να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ενώ σύμφωνα με τον Θ. Σουσούδη «απειλήθηκαν και ανθρώπινες ζωές αλλά ευτυχώς όλα καλά».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης