Τις ακραίες και οριακές συνθήκες στις οποίες επιχειρούν οι χειριστές των πυροσβεστικών μας αεροσκαφών, αποκαλύπτει η φωτογραφία-ντοκουμέντο που δημοσιεύουμε και παρά λίγο να οδηγήσει σε τραγωδία στον Πλατανίτη Ναυπακτίας.

Το αεροσκάφος, με πληγωμένο το φτερό του, έχει καθηλωθεί στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας και εκεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες θα γίνει η αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε, όταν το canadair πετώντας σε χαμηλή πτήση στη φωτιά στον Πλατανίτη βρήκε σε δέντρο την ώρα που «βούτηξε» για να απελευθερώσει νερό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φωτογραφία αποδεικνύει την απίστευτη αυτοθυσία των Ελλήνων πιλότων που μάχονται κάτω από αντίξοες συνθήκες στη μάχη κατά των πυρκαγιών και δεν διστάζουν να διακινδυνέψουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή.

Να θυμηθούμε ότι τον Ιούλιο του 2023 έπεσε ένα Canadair στην Κάρυστο, στην προσπάθεια του πιλότου να βρεθεί όσο πιο κοντά γινόταν στην εστία της πυρκαγιάς. Το μοιραίο αεροσκάφος έπεσε καθώς υπήρξε αποκόλληση του πλωτήρα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η απώλεια ελέγχου του αεροσκάφους. Ακόμη να αναφέρουμε ότι από το 1977 έχουμε χάσει στη μάχη κατά των πυρκαγιών 5 αεροσκάφη και 11 ιπτάμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης