Γέμισαν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου στην Κρήτη που χρησιμοποιούνται για περιστατικά κορωνοϊού με ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο cretapost ο διοικητής του Βενιζελείου Κώστας Τερζάκης χρειάστηκε να διακομιστεί ένας ασθενής στο ΠΑΓΝΗ για την εισαγωγή του στη ΜΕΘ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι κλίνες στη ΜΕΘ που διαθέτει το νοσοκομείο μας για κρούσματα κορωνοϊού έχουν γεμίσει. Χρειάστηκε σήμερα το πρωί να στείλουμε έναν ασθενή στο ΠΑΓΝΗ» ανέφερε, ενώ παράλληλα τόνισε πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το άνοιγμα νέων κλινών λέγοντας: «Μέσα σε λίγες ώρες θα έχουμε ακόμα τέσσερις κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον κ. Τερζάκη, οι θέσεις των ΜΕΘ δεν καλύφθηκαν σε λίγε ώρες.

«Αυτές οι θέσεις δεν καλύφθηκαν απότομα, δηλαδή μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. Ανά μέρες είχαμε και κάποια εισαγωγή. Ακόμα το σύστημά μας δεν έχει πιεστεί εδώ στην Κρήτη» υπογράμμισε σχετικά ο διοικητής του Βενιζελείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος ο κ. Τερζάκης αναφέρθηκε και στις ειδικές μονάδες Covid-19 του Βενιζελείου.

«Εδώ στην Κρήτη έχουμε περισσότερα κρούσματα τα οποία φέρουν ήπια συμπτώματα και χρειάζονται νοσηλεία στις ειδικές μονάδες Covid. Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο λειτουργούν δύο πτέρυγες που έχουν συνολικά 68 κρεβάτια. Κατειλημμένα είναι τα έξι» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τερζάκης.

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης