Ήταν κάποτε σημείο κατατεθέν της Γλυφάδας, ενώ έχει φιλοξενήσει μερικά από τα πιο ιστορικά κλαμπ και μπαρ της Αθηναϊκής ριβιέρας. Ο εγκαταλελειμμένος χώρος του Cataralla όμως δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδιος, αφού ο δήμος πρόσφατα αποφάσισε και γκρέμισε τις εγκαταστάσεις καθώς αποτελούσαν τα τελευταία χρόνια υγειονομικό κίνδυνο.

Πλέον, όπως ανακοίνωσε και ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, «Το παλιό γκρεμίστηκε, το νέο έρχεται», καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός και οι εργασίες για την ανάπλαση του χώρου και της παράδοσής του στους δημότες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χώρος του Cataralla αποτελούσε κάποτε ένα παραλιακό resort, με πισίνες, beach bars, ανoιχτά lounge αλλά και το επώνυμο κλαμπ, σημείο συνάντησης για λουόμενος και ξενύχτηδες όχι μόνο της περιοχής, αλλά και όλης της Αττικής.

Η γραφική χερσόνησος με τους πανύψηλους φοίνικες έχει φιλοξενήσει επίσης γνωστά μπαρ όπως το «Dream City», το «W Poolside Dreams» και το «Mansion Club», θυμίζοντας ένα μικρό Miami beach.

Μετά το κλείσιμο του χώρου όμως, οι εγκαταστάσεις αφέθηκαν να σαπίσουν, χωρίς καν υποτυπώδη έργα περίφραξης, αποτελώντας κίνδυνο για τους ντόπιους και ειδικά για τα παιδιά. Το 2018, ο χώρος πέρασε, μετά από μια χρονοβόρα διαδικασία, στα χέρια του δήμου Γλυφάδας, και μόλις το 2022 εκδόθηκε άδεια κατεδάφισης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης