Εξαιρετικά ευχαριστημένοι εμφανίζονται στη λεωφόρο Κατεχάκη για τη διοργάνωση του τελικού του Conference League όσον αφορά στα μέτρα ασφαλείας που είχαν σχεδιαστεί, αλλά και για το πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι.

Πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., κάνοντας μια αποτίμηση της χθεσινής βραδιάς, στάθηκαν ιδιαίτερα στο ότι εντός του γηπέδου δεν έπεσε ούτε ένα κέρμα, παρά το γεγονός ότι κάποιοι φίλαθλοι φεύγοντας από το γήπεδο είχαν πάρει μαζί τους και ένα… κάθισμα, το οποίο είχαν σπάσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επικεφαλής των μέτρων έλεγαν χαρακτηριστικά ότι και εκτός γηπέδου η μοναδική φθορά που έγινε ήταν ένα σπασμένο τζάμι σε συρμό του ΗΣΑΠ. Επίσης, θέλοντας να μην προκαλέσουν τους οπαδούς και των δυο ομάδων, οι περίπου πέντε χιλιάδες αστυνομικοί ήταν παρόντες, χωρίς να είναι πολύ κοντά στο γήπεδο, αλλά διάσπαρτοι σε διάφορα σημεία.

Το μοναδικό μελανό σημείο ήταν το γεγονός ότι κατάφεραν να περάσουν στο εσωτερικό του γηπέδου το πανό που αναρτήθηκε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού και έγραφε «λευτεριά στα αδέρφια μας», αναφερόμενο στους κατηγορούμενους της δολοφονίας του αστυνομικού των ΜΑΤ, Γιώργου Λιγγερίδη.

Επίσης, στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη έλεγε χαρακτηριστικά ότι «ευτυχώς, που κέρδισε ο Ολυμπιακός, γιατί όταν βγήκαν οι φίλαθλοι από το γήπεδο, το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να μπουν γρήγορα στο τρένο για να προλάβουν τους πανηγυρισμούς με την ομάδα. Σε διαφορετική περίπτωση φοβόμασταν ότι μπορεί να είχαμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ευθύνη των μέτρων ως «Golden commander» είχε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Γιάννης Σκούρας, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ παρέμεινε μέχρι τις 3 το πρωί και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και αφού το γήπεδο είχε αδειάσει πλήρως από τους οπαδούς και των δύο ομάδων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης