Τις επόμενες ημέρες θα αποφανθεί το Πρωτοδικείο επί των προσφυγών που κατέθεσαν οι οικογένειες του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και της δολοφονημένης από τον πιλότο, Καρολάιν Κράουτς, με αντικείμενο τον τόπο διαμονής του παιδιού, το οποίο πλέον ζει στις Φιλιππίνες με την οικογένεια της αδελφής της Καρολάιν.

Το δικαστήριο, κεκλεισμένων των θυρών, εξέτασε τις αιτήσεις της Σούζαν Κράουτς, μητέρας της Κάρολαιν και των γονέων του καταδικασμένου σε ισόβια για τη δολοφονία της 20χρονης, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, οι οποίοι αντιδρούν στη μετοίκηση της εγγονής τους εκτός Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξετάστηκαν μία ψυχίατρος από την πλευρά των μητρικών παππούδων, η οποία είχε καταθέσει και στη δίκη για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, και μία καθηγήτρια του καταδικασμένου σε ισόβια για τη δολοφονία της 20χρονης, από την πλευρά των πατρικών παππούδων.

Η προσφυγή των γονέων της Καρολάιν, προς τους οποίους έχει δοθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια της Λυδίας, αφορά την αλλαγή του τρόπου και των ωρών επικοινωνίας με τους πατρικούς παππούδες, λόγω της μετοίκησης του παιδιού.

Οι γονείς του πιλότου ζητούν να αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού από τους γονείς της Καρολάιν και να δοθεί στους ίδιους, καθώς παραβιάστηκαν, όπως αναφέρουν, οι όροι της επικοινωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον συνήγορο της οικογένειας της Καρολάιν Κράουτς, «το δικαστήριο καλείται να αποφανθεί αν θα συνεχίσει το παιδί να ζει στο άνετο και ζεστό περιβάλλον της οικογένειας της Κάρολαιν με τα ξαδελφάκια της ή θα επιστρέψει εδώ».

Από την πλευρά του, ο συνήγορος των γονέων του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου είπε πως όλη η προσπάθεια των εντολέων του αφορά το καλό της εγγονής τους. «Το δικαστήριο θα αποφανθεί αν το παιδί πρέπει να μεγαλώσει στην Ελλάδα με όλους τους παππούδες του ή στο άγνωστο περιβάλλον στις Φιλιππίνες. Υπάρχει παράβαση απόφασης. Οι παππούδες το έμαθαν από την τηλεόραση. Παραβιάζεται η απόφαση στο σκέλος της επικοινωνίας. Βασικός σκοπός είναι να επιστρέψει το παιδί στην Ελλάδα», σημείωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης