Της Άντζελας Πεΐτση

Πυρετωδώς προετοιμάζονται οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα για τη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στις 12.00 το μεσημέρι. Σε αυτή θα μετέχουν εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στην Υγεία και την Παιδεία και δημοτικοί υπάλληλοι.

Ως σημείο συνάντησης των κινητοποιήσεων έχει οριστεί το Άγαλμα Βενιζέλου.

Η ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε ανακοίνωση της τονίζει πως «στηρίζει τις κινητοποιήσεις που γίνονται την Τετάρτη από τις ΠΟΕΔΗΝ, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για την «υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών της Υγείας και της Παιδείας που συρρικνώθηκαν στα χρόνια των μνημονίων και κινδυνεύουν με ολοκληρωτική κατάρρευση από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την εμμονή της στις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές».

Η ΑΔΕΔΥ, συνεχίζει η ανακοίνωση, «κηρύσσει στάση εργασίας την Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016, από τις 11.00 πμ έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι σε όλο το Δημόσιο στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ στις 11.00 πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17) και στην πορεία που θα ακολουθήσει -με ενδιάμεσο σταθμό τα Προπύλαια στις 12.30 μμ όπου πραγματοποιείται η συγκέντρωση των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ- για να καταλήξει στη Βουλή».

Οι εργαζόμενοι στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11:30 το πρωί έως και τη λήξη της βάρδιας.

«Στηρίζουμε με αυτό τον τρόπο τις κινητοποιήσεις που γίνονται στις 8 Ιουνίου, από τους Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τους εργαζόμενους στην Υγεία, για την υπεράσπιση των Κοινωνικών Αγαθών της Υγείας και της Παιδείας, που συρρικνώθηκαν στα χρόνια των μνημονίων και κινδυνεύουν με ολοκληρωτική κατάρρευση από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την εμμονή της στις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές» ανέφερε σε ανακοίνωσή του.