της Άντζελας Πεϊτση

Σε μία συμβολική κίνηση συμπαράστασης στον γαλλικό λαό, καθώς και τους Γάλλους πολίτες, που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε η Δημοτική Αρχή της πόλης. Μαζί με την ελληνική σημαία, την ευρωπαϊκή και τη σημαία του Δήμου Θεσσαλονίκης, κυματίζει και η Γαλλική.

Ως ένδειξη συμπαράστασης στο πένθος προς τον γαλλικό λαό, η γαλλική σημαία βρίσκεται σε χαμηλότερο σημείο από τις υπόλοιπες τρεις. Ίσως πρόκειται για μία από τις κινήσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης, για την οποία συμφωνεί η πλειοψηφία των δημοτών της πόλης.

Ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος – τεχνικών έργων και καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Παππάς, δήλωσε στο zougla.gr: «Είναι μία συμβολική κίνηση, συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο γαλλικό λαό».

Από τη μεριά της, η αντιπολίτευση του Δήμου Θεσσαλονίκης, δια στόματος, Σωκράτη Δημητριάδη, δήλωσε στο zougla.gr: «Χαιρετίζουμε και επικροτούμε την κίνηση αυτή. Είναι γνωστό πως δένουν τους δύο λαούς δεσμοί μακροχρόνιας και άρρηκτης φιλίας. Τους συμπαραστεκόμαστε και ευχόμαστε οι πληγές τους να επουλωθούν το συντομότερο δυνατόν».