Σε σοβαρή καταγγελία κατά της καθηγήτριας Παιδιατρικής και διευθύντριας της Παιδιατρικής Κλινικής στο «Αττικόν» Βάνας Παπαευαγγέλου προχώρησε η ΕΙΝΑΠ.

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά καταγγέλλει πως η Βάνα Παπαευαγγέλου παραχωρεί ειδικευόμενους γιατρούς και νοσηλευτές από το Αττικόν για εκπαίδευση και εργασία σε ιδιωτική κλινική κατά παράβαση της νομοθεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της η Βάνα Παπαευαγγέλου, ανέφερε ότι πρόκειται για συνεργασία σε επιστημονικό και ερευνητικό επίπεδο. Στην απάντηση της κ. Παπαευαγγέλου προς τον κ. Χ. Ροϊλό, διοικητή της 2ης ΥΠΕ στην οποία υπάγεται το «Αττικό Νοσοκομείο», αναφέρεται ρητά ότι η συνεργασία με το ΙΑΣΩ έχει αποκλειστικά εκπαιδευτικό χαρακτήρα και προχώρησε αφού πήρε σχετική έγκριση από τον Τομέα Υγείας Μητέρας -Παιδιού της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στη συνεδρίαση της 6ης Ιουνίου 2022.

Ωστόσο ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι η κ. Παπαευαγγέλου φαίνονταν ως «Σύμβουλος Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας ΙΑΣΩ Παίδων» σε ενημερωτικό φυλλάδιο επιστημονικού συνεδρίου της παιδιατρικής του «Αττικόν», που διεξήχθη το διήμερο 12-13 Μαρτίου 2022.  Παράλληλα, ενώ μέχρι πρότινος η καθηγήτρια Παιδιατρικής εμφανίζονταν στους συνεργαζόμενους ιατρούς της ιδιωτικής κλινικής μετά την δημοσίευση της καταγγελίας το όνομά της δεν υπάρχει πλέον στην ιστοσελίδα της κλινικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το φυλλάδιο εδώ

Η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ:

«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την απόφαση της καθηγήτριας και διευθύντριας της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Αττικόν, κ. Παπαευαγγέλου για σύμπραξη της κλινικής που διευθύνει με τον ιδιωτικό όμιλο ΙΑΣΩ. Στο πλαίσιο μάλιστα αυτής της «συνεργασίας» παραχωρεί κατά παράβαση της νομοθεσίας ειδικευόμενους γιατρούς και νοσηλευτές για εκπαίδευση και εργασία στην ιδιωτική κλινική! Στηριζόμενη πάνω στις ελλείψεις προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής ετοιμάζεται να στέλνει και ασθενείς στο ΙΑΣΩ «όταν προκύπτουν ανάγκες εξειδικευμένης φροντίδας ή χρήσης ειδικού εξοπλισμού». Το νοσοκομείο ανήκει στο ΕΣΥ και θα λειτουργεί με τη νομοθεσία τους ΕΣΥ.

Καλούμε την κ Παπαευαγγέλου και όσους καθηγητές διευθυντές του νοσοκομείου Αττικόν υιοθετούν τις τακτικές της να σταματήσουν να αποδεικνύονται οι καλύτεροι επισπεύδοντες της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας, στρώνοντας το έδαφος για την προώθηση αντίστοιχων κυβερνητικών αποφάσεων. Τους καλούμε να σηκώνουν επιστημονικό ανάστημα απέναντι στις κυβερνήσεις που μειώνουν τις δαπάνες υγείας, δεν προσλαμβάνουν το αναγκαίο προσωπικό, κάνουν το παν για να προωθήσουν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και εργολάβων της υγείας, απάλλαξαν προκλητικά τα ιδιωτικά νοσοκομεία και ΜΕΘ από την περίθαλψη ασθενών με κορονοϊό, ανέχονται τα ράντζα και την επικίνδυνη νοσηλεία στους διαδρόμους.
Σε ποιο νόμο στηρίζεται η άποψη ότι η εκπαίδευση ειδικευομένων μπορεί να γίνεται σειδιωτικό ίδρυμα; Δεν υπάρχει τέτοια νομοθεσία. Αυθαιρετούν διαρκώς με βάση τη δική τους εργασιακή σχέση και προοπτική που συμπεριλαμβάνει και δημόσια θέση και ιδιωτικό ιατρείο. Και αυτή τη σύμπραξη θέλουν defacto να την επιβάλλουν.

Το Αττικό νοσοκομείο και οι κλινικές του είναι και θα παραμείνουν δημόσια. Οι ΣΔΙΤ δεν θα περάσουν. Προειδοποιούμε ότι αυταρχικές και απαξιωτικές συμπεριφορές απέναντι σε γιατρούς ΕΣΥ και ειδικευόμενους δεν θα γίνουν ανεκτές, πολύ δε περισσότερο όταν συνοδεύονται από καταπάτηση των νόμιμων και κατακτημένων εργασιακών δικαιωμάτων (ωράριο, ρεπό, άδειες, μετακινήσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο κλπ)».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης