Να καταψηφίσουν την συμφωνία καλεί η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Κώστα Μπάρκα, μια συμφωνία που όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση «παραχωρεί τη λαϊκή μας κυριαρχία και καταδικάζει το λαό μας σε πολλά ακόμα χρόνια λιτότητας και φτώχειας!»

«Για να μην αποτελέσουμε μια αριστερή παρένθεση! Επειδή, ερχόμαστε από μακριά για να πάμε ακόμα μακρύτερα!» καταλήγει η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τις τελευταίες μέρες ολόκληρος ο πλανήτης στέκει εμβρόντητος μπροστά στο πρωτοφανές πραξικόπημα που επιτελείται σε βάρος του ελληνικού λαού. Για πρώτη φορά μετά την ίδρυσή της, η Ευρωζώνη έδειξε χθες με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το πραγματικό της πρόσωπο και κάλεσε μια κυβέρνηση κι έναν λαό να υποταχθούν στις επιταγές της πολιτικής, οικονομικής και τραπεζικής της ολιγαρχίας!

Ενώ ο λαός ήταν, για μια ακόμα φορά, έτοιμος για τη ρήξη με τα τελεσίγραφα και τα μνημόνια, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ενέδωσαν στους εκβιασμούς των τοκογλύφων, που απείλησαν άμεσα με οικονομικό στραγγαλισμό της χώρας. Έτσι, λοιπόν, η πολιτική κατεύθυνση, στη βάση της οποίας δομήθηκε η πρόταση που κατατέθηκε από την Ελλάδα στην Ευρώπη, εγκλώβισε την ομάδα διαπραγμάτευσης. Βέβαια, η κατάληξη αυτή δεν ήταν δημιούργημα της στιγμής, αλλά το φυσικό αποτέλεσμα της συνολικής πολιτικής επιλογής να μετατραπεί η θέση μας από “καμιά θυσία για το Ευρώ, καμιά αυταπάτη για τη δραχμή” στο αδιέξοδο και δογματικό “πάση θυσία στο ευρώ”.

Μια κατάληξη, η οποία πέρα από τις βασικές αρχές και αξίες του κόμματός μας και της Αριστεράς συνολικά, ακυρώνει και τη σημαντικότερη παρακαταθήκη που έχουμε να υπερασπιστούμε. Αυτή του “ΟΧΙ”, που ο λαός μας επέλεξε να ακουστεί σε κάθε γωνιά της Ευρώπης και του πλανήτη, με το δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη! Ένα δημοψήφισμα, που αναδείχτηκε στην πρώτη μεγάλη συλλογική διαδικασία, μετά τη μεταπολίτευση, με ξεκάθαρο ταξικό πρόσημο και όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ακόμα κι αυτό της ρήξης! Ένα δημοψήφισμα που έθεσε, πλέον, ξεκάθαρα το ερώτημα σχετικά με το ποια είναι τα όρια της Ευρωζώνης στο σήμερα, στην ελληνική κοινωνία! Ένα δημοψήφισμα, που βρήκε σύσσωμη την υπεύθυνη Αριστερά και τους αγωνιστές της να θέτουν τις δικές τους κόκκινες γραμμές, τις κόκκινες γραμμές του λαού και των κινημάτων μας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για εμάς, μια γενιά που μπολιάστηκε στους αγώνες του φοιτητικού-μαθητικού κινήματος ενάντια στο άρθρο 16, σμιλεύτηκε στον εξεγερσιακό κύκλο του Δεκέμβρη και ωρίμασε πολιτικά στις πλατείες αυτής της χώρας, δεν υπάρχει δίλημμα σχετικά με το ποια πρέπει να είναι η στάση του κόσμου και των συναγωνιστών μας! Ένα βήμα πριν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. γραφτεί στην ιστορία πλάι στα μνημονιακά “μεγαθήρια” αυτού του τόπου, έχουμε την υποχρέωση και τη δυνατότητα να σταθούμε με το κεφάλι ψηλά και να ορίσουμε ως όριό μας τον ουρανό! Τώρα είναι η ώρα να παραδεχτούμε τα λάθη μας, να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη του λαού μας -και όχι των δανειστών-, να επαναφέρουμε, έστω και την ύστατη στιγμή, την Αριστερά στη θέση που της αξίζει, αποσύροντας την πρόταση κυβέρνησης-δανειστών!

Καλούμε, σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ιδιαίτερα τους συντοπίτες συντρόφους μας Ευκλείδη Τσακαλώτο και Κώστα Μπάρκα, να καταψηφίσουν-αν φτάσει στη Βουλή- τη συμφωνία που παραχωρεί τη λαϊκής μας κυριαρχία και καταδικάζει το λαό μας σε πολλά ακόμα χρόνια λιτότητας και φτώχειας! Για να μην αποτελέσουμε μια αριστερή παρένθεση! Επειδή, ερχόμαστε από μακριά για να πάμε ακόμα μακρύτερα!».

ΠΗΓΗ: pamepreveza.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης