Το πρώτο παιχνίδι μεταξύ συζύγων στην ιστορία του σκακιού διεξάγεται στη Χαλκίδα με τον GΜ Suat Atalik και την IM/WGM Ekaterina Atalik…

Η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς» διοργανώνει ένα φιλικό σκακιστικό ματς μεταξύ του Τούρκου γκρανμέτρ Σουάτ Αταλίκ και της συζύγου του, διεθνούς μετρ/γκρανμέτρ γυναικών Εκατερίνα Αταλίκ, ως προοίμιο του Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά «Νεγκροπόντε 2012».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοναδικό αυτό σκακιστικό γεγονός είναι το πρώτο στην ιστορία σκακιστικό ματς μεταξύ συζύγων, οι οποίοι επίσης τυγχάνει να είναι οι νικητές (στη γενική κατηγορία και αυτήν των γυναικών αντίστοιχα) του 1ου «Νεγκροπόντε», το 2010.

Η φιλοξενία του ματς αυτού από την πόλη της Χαλκίδας είναι ένα εύγλωττο παράδειγμα του πνεύματος της ελληνικής φιλοξενίας, καθώς επίσης και των διαρκώς ισχυροποιούμενων δεσμών μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού λαού.

Ο σκοπός αυτός ενισχύεται περαιτέρω από το γεγονός ότι ο Σουάτ Αταλίκ ήταν, το 1994, ο πρώτος Τούρκος αθλητής που αγωνίστηκε με ελληνική ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα, σε οποιοδήποτε άθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ματς περιλαμβάνει δύο παρτίδες κανονικού χρόνου σκέψης, τέσσερις παρτίδες γρήγορου σκακιού («ράπιντ») και οκτώ παρτίδες «μπλιτς», σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

1η ημέρα 7 Αυγούστου: Συνέντευξη Τύπου 11:00, 12:00 το πρώτο παιχνίδι (90 λεπτά μέχρι το τέλος του παιχνιδιού με 30 δευτερόλεπτα προσαύξηση.)

17:00 Δεύτερο παιχνίδι

2η ημέρα 8 Αυγούστου: 11:00 2 ταχεία παιχνίδια (15 λεπτά με 10 δευτερόλεπτα προσαύξηση)

15:00 2rapid παιχνίδια,

20:00 Σιμουλτανέ με τον GΜ Suat Atalik και την IM/WGM Ekaterina Atalik

3η μέρα 9 Αυγούστου: 11:00 blitz 8 παιχνίδια (3 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα προσαύξησης)

Η zougla.gr θα καλύψει την εκδήλωση και θα σας μεταφέρει όλο το κλίμα από τη μοναδική συνάντηση στην ιστορία του σκάκι…

Tα ευτράπελα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας

Δυστυχώς στην Ελλάδα του Δ.Ν.Τ. και της Τρόικας προστέθηκε και η TCF (Σκακιστική Ομοσπονδία της Τουρκίας) που επιβάλει τις αποφάσεις της μέσω της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας η οποία με αυταρχικό τρόπο έφτασε στο σημείο να αντιπαρατεθεί με την Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος διότι της αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε μια απόφαση διφορούμενη, ομόφωνη – μη ομόφωνη, απαγόρευση συμμετοχής. Να σημειωθεί ότι η ΕΣΟ είναι η μόνη Ομοσπονδία στον κόσμο που δέχτηκε να εφαρμόσει την απόφαση της TCF.

Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία διέλυσε στην κυριολεξία το τουρνουά Νεγροπόντε 2012 με τις απαγορεύσεις, τη μη χορήγηση υλικού ηλεκτρονικών σκακιερών και ρολογιών μη έγκριση διαιτητών, μη αξιολόγηση των παρτίδων, παράνομη ακύρωση της έγκρισης του τουρνουά χωρίς σύγκληση Δ.Σ. μόνο με υπόγραφες του Προέδρου κ. Γεωργίου Μακρόπουλου και Γενικού Γραμματέα κ. Παναγιώτη Νικολόπουλου και παραπομπή στο Δ.Σ της 4ης Αυγούστου 2012 για να εξετάσει το θέμα. Προσπαθώντας έτσι να βάλουν ταφόπλακα στην διεξαγωγή του και ωθώντας τους λάτρεις του σκάκι να κάνουν παράνομες ενέργειες (διεξαγωγή χωρίς άδεια).

Ακόμη και μετά την επιστολή απόσυρσης του κ. Suat Atalik η ΕΣΟ συνεχίζει να τιμωρεί την Ακαδημία για την άρνηση της να υλοποίηση την απόφαση του Δ.Σ. της 30-06-2012…

Ακούστε τις δηλώσεις του Γ. Τσούνη στη zougla.gr

Για περισσότερα πατήστε εδώ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης