Zougla Newsroom

Του άρεσε να θεωρεί τον εαυτό του «King», δηλαδή «Βασιλιά». Για αυτόν τον λόγο φορούσε και ένα καπέλο τύπου τζόκεϊ που έφερε το συγκεκριμένο λογότυπο γραμμένο με καλλιτεχνικά γράμματα. Ένας «βασιλιάς» όμως δεν συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο σε γυναίκες, όπως τουλάχιστον κατηγορείται ότι έκανε ο 25χρονος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής που του πέρασαν χειροπέδες είχε αρχίσει να γίνεται «πονοκέφαλος» από τα μέσα Αυγούστου. Τότε άρχισαν να φτάνουν οι πρώτες καταγγελίες ότι γυναίκες, κυρίως ηλικιωμένες, στο Περιστέρι, στο Ίλιον και στους Αγίους Αναργύρους έπεφταν θύματα ενός τσαντάκια. Ωστόσο, οι επιθέσεις είχαν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά…

Τα θύματα είχαν μόλις κάνει ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού από την τράπεζα και πριν προλάβουν να ξοδέψουν έστω ένα ευρώ, έβλεπαν την τσάντα τους να κάνει… φτερά. Ο δράστης τις πλησίαζε με ένα ασημί σκούτερ, άρπαζε την τσάντα με το πολύτιμο περιεχόμενο και εξαφανιζόταν με μεγάλη ταχύτητα. «Κάναμε μια ειδική ομάδα αστυνομικών που ασχολείτο με τον ”Βασιλιά” και το… έργο του» λέει στο zougla.gr αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση εντοπισμού του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υλικό από τις κάμερες καταστημάτων δεν ήταν αρκετό ώστε να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία για την ταυτότητα του «τσαντάκια με το σκούτερ». Όμως, η περιγραφή μιας 73χρονης γυναίκας, που της είχαν αρπάξει την τσάντα, ήταν αυτή που έκανε τους αστυνομικούς να εντείνουν ακόμα περισσότερο τις έρευνές τους. Σύμφωνα με την περιγραφή της άτυχης ηλικιωμένης, «βγήκα από την τράπεζα και ανέβηκα στο αστικό λεωφορείο. Στο ύψος του νεκροταφείου Ιλίου, στη λεωφόρο Θηβών, κατέβηκα και τότε ένας άγνωστος μου άρπαξε την τσάντα. Έχασα την ισορροπία μου και χτύπησα, με αποτέλεσμα να πάθω κατάγματα σε τέσσερα πλευρά μου, να γδάρω τα χέρια μου και να χτυπήσω στο σαγόνι μου, όπου χρειάστηκε να κάνω ράμματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής τον εντόπισαν την περασμένη Παρασκευή να οδηγεί το γνωστό σκούτερ και προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν. Ο… «Βασιλιάς» θέλησε να διαφύγει, αλλά στο τέλος συνελήφθη φορώντας το αγαπημένο του τζόκεϊ. Την εικόνα του την είχαν ταυτοποιήσει μέσα από τα υποκαταστήματα τραπεζών, όπου ο 25χρονος έμπαινε και παρακολουθούσε ποια γυναίκα έκανε ανάληψη μεγάλων χρηματικών ποσών, ώστε στη συνέχεια να της αρπάξει την τσάντα στον δρόμο. Σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι του, αλλά και στο σπίτι του πατέρα του όπου έμενε, βρέθηκαν όμοια ρούχα με αυτά που φορούσε στις επιθέσεις του, ενώ μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιηθεί τρεις αρπαγές τσαντών.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, Γιάννη Γλύκα και Αθηνά Χαρβαλάκου-Γλύκα, «οι αποδιδόμενες πράξεις στον κατηγορούμενο με το αποδεικτικό υλικό που τις συνοδεύει ουδόλως οδηγούν σε απόλυτη κρίση ότι είναι ο δράστης των πράξεων αυτών και για αυτόν τον λόγο πρέπει να περιμένουμε την εκδίκαση της υπόθεσης, όπου εκεί θα αναδειχθούν τα κενά προανάκρισης και η έλλειψη σαφούς και αναμφίβολου αποδεικτικού υλικού».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης