Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση 19 υποθέσεων κλοπών και διαρρήξεων και 8 αποπειρών σε επιχειρήσεις και οχήματα, οι οποίες διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο ανήλικοι 13 ετών και δύο Έλληνες, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη ημεδαπού για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και επιπλέον της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, τα πέντε ενεχόμενα πρόσωπα κατά το χρονικό διάστημα από 05/09/2023 έως 19/12/2023 είχαν διαπράξει τις παραπάνω κλοπές αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ περίπου, κινητά τηλέφωνα, συλλεκτικά χαρτονομίσματα, πακέτα τσιγάρων και διάφορα έγγραφα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, από αστυνομικούς σε οικίες των κατηγορουμένων και σε άλλο χώρο που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το συνολικό χρηματικό ποσό 300 ευρώ περίπου, μικροποσότητα κάνναβης και τρία κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, συνελήφθησαν και οι μητέρες των δυο ανηλίκων, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης