Την ποινή των ισοβίων δεσμών συν οχτώ χρόνια κάθειρξη επέβαλλε το δικαστήριο  στον δράστη του στυγερού φόνου, του ιδιοκτήτη του πρατήριου υγρών καυσίμων Θανάση Ευθυμίου που είχε λάβει χώρα στις 30 Οκτωβρίου του 2011 στο Επιτάλιο, κοντά στην Κρέστενα Ηλείας.

Ο κατηγορούμενος για την εν ψυχρώ δολοφονία, σύμφωνα  με το κατηγορητήριο επέβαινε με ένα ακόμη άνδρα σε μία μαύρη μηχανή μεγάλου κυβισμού και σταμάτησε στο βενζινάδικο του 65χρονου. Οι δύο επιβαίνοντες  κατέβηκαν χωρίς να βγάλουν τα κράνη τους προκειμένου να εφοδιαστούν με βενζίνη. Εκείνη την ώρα  ο άτυχος ιδιοκτήτης του βενζινάδικου ήταν μόνος του στο πρατήριο αφού ο γιος είχε πάει για να κάνει διανομή πετρελαίου κι έσπευσε να τους εξυπηρετήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις τελείωσε τον εφοδιασμό ο ένας από τους δύο του είπε ότι επρόκειτο για ληστεία, και του ζήτησε να τους δώσει χρήματα.  Ο 67χρονος ιδιοκτήτης αρνήθηκε και άρχισαν να διαπληκτίζεται με τους δύο κακοποιούς.

Ο ένας από αυτούς τον χτύπησε στο κεφάλι πιθανότατα με τα χέρια του και ο άλλος έβγαλε το περίστροφο και χωρίς να διστάσει τον πυροβόλησε.

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου Γιάννης Αποστολόπουλος, τόνισε στο δικαστήριο ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει παρουσία του εντολέα του στον τόπο του εγκλήματος. Κατά την άποψή του, η ενοχοποίησή του, βασίστηκε σε μια παλιά σύλληψή του, σε αντικρουόμενες καταθέσεις αμφιβόλου εγκυρότητας και σε υπερβάσεις της λογικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ακόμα κι αν δεχθούμε ότι ο κατηγορούμενος, συμμετείχε στην αιματηρή ληστεία, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι είναι αυτός που πυροβόλησε το θύμα», υποστήριξε ο κ. Αποστολόπουλος.

«Είμαι αθώος», υποστήριξε ο κατηγορούμενος

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος και δήλωσε αθώος. «Δεν είμαι εγώ αυτός που σκότωσε τον πατέρα σας», είπε στους δύο γιους του θύματος, που παραβρέθηκαν στη δίκη. «Ορκίζομαι στα παιδιά μου, δεν έχω κάνει εγώ αυτό το έγκλημα. Δεν έχω πάει ποτέ σε αυτή την περιοχή» είπε στο δικαστήριο.

Η εισαγγελέας ωστόσο, δήλωσε ότι έχει πειστεί για τις πράξεις κατηγορούμενου. Χαρακτήρισε απάνθρωπο και λίαν ειδεχθή τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε ο κατηγορούμενος, ο οποίος ασχολείτο συστηματικά με ληστείες και πρότεινε την ενοχή του.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν καταπέλτης, καθώς έκρινε τον κατηγορούμενο και πάλι ένοχο με 6-1 ψήφους, καταδικάζοντάς τον σε ισόβια δεσμά και οκτώ χρόνων κάθειρξης. Αναμένεται να δοθεί συνέχεια στον Αρειο Πάγο, όπου από την πλευρά του κατηγορουμένου θα κατατεθεί αίτηση αναίρεσης.

Πηγή: Patrisnews.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης