Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης καταδικάστηκε ο Νίκος Παπαδημητρίου, ο οποίος πριν από περίπου έναν χρόνο κατακρεούργησε τη νύφη του, Έφη Χαρατσή, μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού της.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρπενησίου έστειλε την περασμένη Παρασκευή τον δολοφόνο της 32χρονης στη φυλακή, έπειτα από μία μαραθώνια διαδικασία που ξεκίνησε στις 12.00 το μεσημέρι.

Ο δράστης εμφανίστηκε μετανιωμένος για την αποτρόπαια πράξη του λέγοντας ότι δεν μπορεί να εξηγήσει πώς έφθασε στον φόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού που ζητούσε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου και τον καταδίκασε σε ισόβια και ακόμη έναν χρόνο για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

«Νιώθουμε δικαιωμένοι»

Στο άκουσμα της δικαστικής απόφασης, οι συγγενείς της άτυχης Έφης αισθάνθηκαν δικαιωμένοι.

Η αδελφή του θύματος, Χρύσα, ανέφερε στο zougla.gr ότι η καταδίκη του Παπαδημητρίου έκανε τα μέλη της οικογένειας να νιώσουν δικαίωση και ανακούφιση. «Η απόφαση του δικαστηρίου μάς έκανε να νιώσουμε ότι η ψυχή της αδελφής μου θα αναπαυθεί, αν και για τέτοιου είδους τέρατα θα έπρεπε να ισχύει η θανατική ποινή» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Δημήτρης Κακόγιαννος, μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα υπογράμμισε ότι οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να ικανοποιούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

«Αυτό αποδείχθηκε με την έκδοση της αποφάσεως. Οι δικαστές έκριναν ένοχο τον κατηγορούμενο και του επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παρουσιάστηκε πραγματογνωμοσύνη που έδειχνε ότι ο κατηγορούμενος έπασχε από μείζονα κατάθλιψη. Η πραγματογνωμοσύνη κατέρρευσε και αποδείχθηκε ότι ο δράστης ήξερε τι κάνει και πώς το κάνει» τόνισε.

Η δολοφονία

Τίποτα δεν προμήνυε το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου 2013 την τραγωδία που επρόκειτο να ακολουθήσει. Η Ευσταθία Χαρατσή βρισκόταν στο σπίτι της μαζί με τα παιδιά, τη μητέρα και τον αδελφό της.

Γύρω στις 13.30 το κουδούνι της εξώπορτας χτύπησε και την εμφάνισή του έκανε ο κουνιάδος της Ευσταθίας, Νίκος. Οι επισκέψεις στο σπίτι της οικογένειας ήταν συχνές. Άλλωστε, την περίοδο που ο δράστης κατασκεύαζε το σπίτι του, έμενε μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του αδελφού του.

Η αποχώρηση, έπειτα από λίγο, των συγγενών της Ευσταθίας Χαρατσή σηματοδότησε την αρχή του μαρτυρίου της.

Όταν ο Νίκος Παπαδημητρίου διαπίστωσε ότι στο σπίτι του αδελφού του βρίσκονταν μόνο ο ίδιος, η νύφη του και το μικρότερο από τα δύο παιδιά της, βρήκε την ευκαιρία να θέσει σε εφαρμογή το θανατηφόρο σχέδιό του.

Αρχικά κατευθύνθηκε στην οικία του, απ’ όπου πήρε ένα καφέ μαχαίρι, το οποίο είχε λάμα μήκους 12 εκατοστών, και εν συνεχεία επέστρεψε στο σπίτι του αδελφού του.

Μπήκε στην κουζίνα και επιτέθηκε στη νύφη του, η οποία μάταια προσπαθούσε να τον αφοπλίσει. Την προσπάθειά της μαρτυρούν οι πληγές που έφερε στην παλάμη και στα δάχτυλα των χεριών της.

Αφού ο Παπαδημητρίου έκαμψε την αντίστασή της, στη συνέχεια ολοκλήρωσε το αιματηρό σενάριό του συνθλίβοντας το σώμα της. Η γυναίκα έφερε πολλαπλά τραύματα στον λαιμό, στο στήθος και στην κοιλιακή χώρα, από τα όποια επήλθε και ο θάνατός της.


(Η Ευσταθία Χαρατσή)

Τα σημειώματα της τραγωδίας

Όταν ο δολοφόνος ικανοποίησε τα άρρωστα ένστικτά του, έσυρε το κατασφαγμένο σώμα της γυναίκας από την κουζίνα στον διάδρομο και έβγαλε έξω από το σπίτι τον 2,5 ετών ανιψιό του, ο οποίος, κατά την έξοδό του, πάτησε πάνω στη λίμνη αίματος που είχε σχηματιστεί από τα τραύματα της μητέρας του.

Εν συνεχεία ο Παπαδημητρίου κλείδωσε την πόρτα και άρχισε να αυτοτραυματίζεται με το ίδιο μαχαίρι, με αποτέλεσμα να πέσει πρηνηδόν απέναντι από το πτώμα της γυναίκας του αδελφού του.

Λίγα λεπτά πριν είχε αφήσει πάνω στο τραπέζι της κουζίνας ένα ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο έγραφε: «Αυτή η γυναίκα ήταν καταστροφή στο σπίτι» και «Πλαστογραφία στα βιβλιάρια-Υπνωτικά σε μένα-με χάζεψε τελ.-συγγνώμη για όλα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης