Με το πρώτο φως της ημέρας οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών των Περιφερειακών Ενοτήτων Τρικάλων και Καρδίτσας από την κακοκαιρία Daniel, που κατάφεραν να μπουν στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους, αφού μετρούν τις πληγές τους αρχίζουν παράλληλα έναν μεγάλο αγώνα απομάκρυνσης των άχρηστων αντικειμένων που κατέστρεψαν το νερό και η λάσπη, προκειμένου η καθημερινότητα να επιστρέψει σε κανονικές συνθήκες.

Τα προβλήματα σε χωριά και οικισμούς που παραμένουν άλυτα έχουν σχέση, κυρίως, με την καταλληλότητα του νερού για να ικανοποιήσει τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες, την απομάκρυνση των νεκρών ζώων σε ασφαλές μέρος, ώστε να μην αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, και την ανησυχία για την επόμενη ημέρα. Πλέον, είναι δύσκολη η επιβίωση μίας οικογένειας που έχασε στο νερό το ζωϊκό κεφάλαιό της και οι καλλιέργειες δεν πρόκειται φέτος να έχουν παραγωγή και φυσικά εισόδημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι, όπως τόνισαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που βρέθηκε στον Δήμο Παλαμά, σκέφτονται πολύ σοβαρά τη μετανάστευση σε χώρες του εξωτερικού το επόμενο χρονικό διάστημα. Επίσης, πολλοί εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για πλιάτσικο σε επιχειρήσεις ή σπίτια.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η ανθρωπιστική βοήθεια από άλλες περιοχές της χώρας προς τους πληγέντες. Μία από αυτές είναι η πράξη ανθρωπιστικής αλληλεγγύης από το Μακροχώρι του Νομού Ημαθίας. Ομάδα εθελοντών του χωριού συνόδευσε την αποστολή που ξεκίνησε από το Μακροχώρι με προορισμό τον Δήμο Πύλης και μετέφερε μεγάλη ποσότητα εμφιαλωμένου νερού, κλινοσκεπάσματα, ρουχισμό, τρόφιμα και χαρτικά. Τα παρέδωσαν στον αύλειο χώρο του δημαρχείου Πύλης, παρουσία του δημάρχου, Κώστα Μαράβα, με σκοπό να διανεμηθούν στους πλημμυροπαθείς του Δήμου Πύλης για την ανακούφισή τους. Ο Δήμος Πύλης, επίσης, κατόπιν επικοινωνίας και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, ενημερώνει πως έχουν πραγματοποιηθεί ψεκασμοί για τα κουνούπια στις πληγείσες περιοχές της πρόσφατης θεομηνίας για την αποφυγή μετάδοσσης ασθενειών.

Συγκεκριμένα είδη για τους πολίτες που έχουν ανάγκη συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Τρόφιμα μακράς διάρκειας: Μακαρόνια, κριθαράκι, ρύζι, φασόλια, φακές.

2. Λάδι.

3. Κλινοσκεπάσματα (σε άριστη κατάσταση).

4. Υπνόσακους.

5. Εσώρουχα (καινούρια).

6. Κάλτσες (καινούριες).

7. Προϊόντα καθαριότητας: Σκούπες, σφουγγαρίστρες, γάντια μιας χρήσης, κουβάδες.

Η παράδοση των ειδών γίνεται στις αποθήκες του Δήμου Τρικκαίων έναντι ΟΣΕ (Αγίου Βησσαρίωνος 8), τις εργάσιμες ημέρες, από τις 08:30 έως τις 14:00.

Ο Δήμος Τρικκαίων ευχαριστεί θερμά τους πολίτες από τα Τρίκαλα και από άλλους νομούς που σπεύδουν να συνεισφέρουν και να ανακουφίσουν τους πληγέντες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης