Αγανακτισμένοι πολίτες με επιστολή τους στη «Ζούγκλα» καταγγέλλουν πως το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει καθυστερήσει υπερβολικά να εκδώσει νέα απόφαση με τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών τρέιλερ και ρυμουλκούμενων. Ως αποτέλεσμα,όπως αναφέρουν σε επιστολή τους, είναι να έχουν έρθει σε αδιέξοδο και αυτή τη στιγμή πολίτες, κάτοχοι διαφόρων χρήσεων τρέιλερ να κυκλοφορούν αναγκαστικά  αλλά  παράνομα στο οδικό δίκτυο, διότι  δεν έχει ακόμη εκδοθεί καμία νέα απόφαση  που να αφορά σε  διεκπεραίωση αιτημάτων πολιτών.

Διαβάστε την επιστολή που έστειλαν στη  «Ζούγκλα»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η από 2805/2021 αποφαση Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών«Όροι προϋποθέσεις και διαδικασία χορήγησης άδειας και πινακίδων αριθμού κυκλοφορίας και προϋποθέσεις έλξης οχημάτων διαφόρων  κατηγοριών έληξε στις 29/12/2023.  Διαμαρτυρόμενοι σας καταγγέλλουμε την αδικαιολόγητη καθυστέρηση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έκδοσης, νέας απόφασης για την έκδοση αδειών και πινακίδων αριθμού κυκλοφορίας σε τρέιλερ, μπαγκαζιερες , τρέιλερ μεταφοράς αγωνιστικών οχημάτων ,σκαφών, καντινών  κλπ.

Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση έκδοσης  απόφασης και ενημέρωσης των αρμοδίων διευθύνσεων που υπάγονται στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών  για την αδειοδότηση  των προαναφερομένων οχημάτων, μας έχουν φέρει  σε αδιέξοδο, απόγνωση και αγανάκτηση.

Με δική τους υπαιτιότητα αυτή την στιγμή εκατοντάδες  πολίτες, κάτοχοι διαφόρων χρήσεων  τρέιλερ κυκλοφορούν αναγκαστικά  αλλά  παράνομα στο οδικό δίκτυο, διότι  δεν έχει ακόμη εκδοθεί καμία νέα απόφαση  που  αφορά σε  διεκπεραίωση   αιτημάτων πολιτών. Είναι εκατοντάδες οι αιτήσεις πολιτών και ο συνωστισμός στις διευθύνσεις, που πρόσφατα  αγόρασαν τρέιλερ και με επιπλέον κόστος ζητάνε  πινακίδες με άδεια κυκλοφορίας που όλοι καταλαβαίνουμε ότι σύντομα για ένα τρέιλερ θα πληρώνουμε ,τέλη κυκλοφορίας ,ασφαλιστική κάλυψη, ΚΤΕΟ  σαν κανονικό όχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Είναι εξοργιστικό όμως ότι οι πολίτες συμμορφώνονται με τους νόμους και στο υπουργείο, στην συγκεκριμένη περίπτωση επικρατεί η ανομία.

Δεν είναι δυνατόν από τις 05/03/2024 να έχουν  ενημερωθεί για την αγωνία και ταλαιπωρία των πολιτών, προφορικώς, γραπτώς και  με δια ζώσης ερωτήματα για το παραπάνω θέμα και από πλευρά τους καμία ενέργεια για την εξυπηρέτηση μας. Δεν είναι δυνατόν ο  από  5039/2023 άρθρο 81 παρ.2 να αναφέρει ότι η αδειοδότηση τρέιλερ να έχει ισχύ έως 30/06/2024   και   οι  αδειοδοτήσεις  να σταματούν  στις 29/12/ 2023 με ερμηνευτική εγκύκλιο !!

Ποιοι οι λόγοι μια τέτοιας παρέμβασης  στον νόμο;  Γιατί κουτσούρεψαν την προθεσμία κατά 6 μήνες;  Ποιανού τα συμφέροντα επλήγησαν;  

Πρέπει να μάθουν οι  πολίτες ;

Είναι δεδομένο ότι η άμεση  απόφαση του Υποδομών και Μεταφορών για  ενημέρωση των διευθύνσεων ως προς την διεκπεραίωση των δίκαιων αιτημάτων  εκατοντάδων ,χιλιάδων  πολιτών κάτοχων τρέιλερ είναι μονόδρομος. Μια συγγνώμη στους πολίτες που εδώ και τέσσερις μήνες υπομένουν ,περιμένουν,  ταλαιπωρούνται θα ήταν  χρήσιμο να ακουστεί συνεισφέροντας τα μέγιστα στην αποκατάσταση σχέσεων κράτους πολίτη.

Διαμαρτυρόμενοι πολίτες κάτοχοι πάσης φύσεως ρυμουλκούμενων τρέιλερ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης