Απίστευτα είναι αυτά που περιγράφουν στη «Ζούγκλα» οι συγγενείς ενός άνδρα που κατοικεί στη Μύκονο και χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομεία της Αθήνας δύο φορές με πτητικό μέσο, έπειτα από εγκεφαλικά επεισόδια που υπέστη. Ο 40χρονος, πατέρας δύο παιδιών ηλικίας 10 ετών, ταλαιπωρείται εδώ και δέκα μέρες από την αδιαφορία των γιατρών, αλλά και τις μεγάλες καθυστερήσεις στις νοσοκομειακές διαδικασίες.

Όπως καταγγέλλουν η σύζυγος και ο αδερφός του άτυχου άνδρα, στις 12 Φεβρουαρίου 2024, ο 40χρονος υπέστη το πρώτο εγκεφαλικό επεισόδιο εν ώρα εργασίας. Μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας της Μυκόνου, από όπου – έπειτα από συνεννόηση – μεταφέρθηκε με πτητικό μέσο στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Στη συγκεκριμένη δομή νοσηλεύτηκε για τρεις μέρες, στο διάστημα των οποίων υποβλήθηκε – μεταξύ άλλων – σε μαγνητική τομογραφία, όμως ο θεράπων ιατρός (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της «Ζούγκλας») του έδωσε εξιτήριο πριν προκύψουν τα αποτελέσματα της εξέτασης. Ο άνδρας αποχώρησε από το νοσοκομείο γνωρίζοντας πως έχει δημιουργηθεί ένα μικρό αιμάτωμα στον εγκέφαλό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου, η υγεία του 40χρονου άρχισε να χειροτερεύει. Η οικογένειά του επικοινώνησε με τον γιατρό από το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, ο οποίος ανταποκρίθηκε πως δεν μπορεί να τους βοηθήσει και πως θα πρέπει να πάνε σε εφημερεύον νοσοκομείο. Ακολουθώντας τις οδηγίες του γιατρού, οι συγγενείς του άνδρα κάλεσαν στο ΕΚΑΒ για ασθενοφόρο, όμως από εκεί τους ενημέρωσαν πως δεν υπάρχει διαθέσιμο μέσο για να τους μεταφέρει σε κάποιο νοσοκομείο. Χρειάστηκε να καλέσουν ταξί για να πάνε στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «Τζάνειο».

Στο «Τζάνειο», ο 40χρονος παρέμεινε για λιγότερο από μια μέρα, καθώς μόλις βελτιώθηκε η υγεία του του επιτράπηκε να επιστρέψει στη Μύκονο, παρότι κανένα από τα δύο νοσοκομεία δεν του είχε δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση όσον αφορά τη σοβαρότητα της κατάστασής του.

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, όμως, ο άτυχος άνδρας υπέστη το δεύτερο εγκεφαλικό επεισόδιο. Μεταφέρθηκε εκ νέου στο κέντρο υγείας της Μυκόνου. Οι γιατροί επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με τον θεράποντα γιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό. Ο 40χρονος μεταφέρθηκε για δεύτερη φορά με πτητικό μέσο στην Αθήνα. Αυτή την ώρα νοσηλεύεται στο «Τζάνειο», έχοντας πλέον λάβει την απάντηση από τη μαγνητική τομογραφία, αλλά όχι μια ξεκάθαρη απάντηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη γυναίκα του παθόντα, οι γιατροί τους ενημέρωσαν πως υπάρχει ένα αιμάτωμα, που πιθανότατα έχει χειροτερέψει στο διάστημα των τελευταίων ημερών, ή κάποιος όγκος στον εγκέφαλο του 40χρονου, όμως για να έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα θα χρειαστεί να τον υποβάλλουν σε νέες εξετάσεις από… την επόμενη εβδομάδα. Άραγε, ενδιαφέρεται κανείς που οι μέρες που θα μεσολαβήσουν θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίες;

Ακολουθεί η καταγγελία του αδερφού του 40χρονου, αυτούσια:

«Τώρα είναι η τρίτη φορά σε μιάμιση βδομάδα που τον στέλνουνε με το στρατιωτικό ελικόπτερο από τη Μύκονο στο κρατικό νοσοκομείο στην Αθήνα. Και ο γιατρός στην Αθήνα παίζει με τη ζωή του. Τον έβγαλε έξω από το νοσοκομείο ότι δεν έχει τίποτα και αυτός έχει στο κεφάλι του, στο μυαλό του, αίμα. Είναι παγωμένος. Δεν μπορεί να μιλάει καθόλου. Το μυαλό του έχει φύγει. Ο αδερφός μου είναι 40χρονων, έχει δύο παιδιά 10χρονων. Όλη τη ζωή του έχει δουλέψει πολύ σκληρά να να μεγαλώσει τα παιδιά. Τώρα τελειώνει επειδή τον γιατρό δεν τον νοιάζει καθόλου. Καθόλου. Τους κοροϊδεύει. Τι καρδιά έχει αυτός ο γιατρός. Αφήνει δύο παιδιά 10χρονων στον δρόμο.

Το Γενικό Νοσοκομείο από τη Μύκονο προσπάθησε πολλές φορές. Τον έπαιρναν τηλέφωνο τον γιατρό στην Αθήνα που τον έβγαλε από το νοσοκομείο. Ο γιατρός δεν τους απάντησε στο τηλέφωνο, δεν το σήκωνε καθόλου το τηλέφωνο. Ιατροί απ’ τη Μύκονο έχουν τρελαθεί με αυτόν τον γιατρό στην Αθήνα. Δεν το σήκωνε το τηλέφωνο καθόλου. Και μετά οι γιατροί απ’ τη Μύκονο πήραν το κεντρικό νοσοκομείο στην Αθήνα για να στείλουνε το στρατιωτικό ελικόπτερο να τον πάρουνε ξανά. Γιατί παλεύει με τη ζωή του πολύ σκληρά και είναι σε μια κατάσταση στα τελευταία του».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης