Λάτρεις των… θαλασσινών φαίνεται ότι είναι τα μέλη των καρτέλ ναρκωτικών που στέλνουν την πανάκριβη κοκαΐνη από την Λατινική Αμερική στην Ευρώπη και την χώρα μας. Το νέο κοντέινερ που εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά ήταν γεμάτο με κατεψυγμένα καλαμαράκια, προερχόμενο από το Περού με προορισμό την Κροατία.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί, με την βοήθεια και την συνεργασία του Τμήματος Λαθρεμπορίου Γ’ Τελωνειακής Διεύθυνσης Πειραιά, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε., της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος και με τη συνδρομή Ξένων Αρχών, βρήκαν «100 συσκευασίες περιέχουσες -109- κιλά και -600- γραμμ. κοκαΐνη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να την βρουν όμως χρειάστηκε για τέσσερις μέρες, από 23 έως 27 Μαΐου, να ψάξουν ούτε ένα ούτε δυο αλλά 13 κοντέινερ προερχόμενα από χώρες της Λατινικής Αμερικής. Όπως φαίνεται και στις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία, το καρτέλ των ναρκωτικών είχε βάλει πάνω στα πακέτα μια στάμπα με την λέξη «Summer» που σημαίνει καλοκαίρι και είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται πάνω σε συσκευασίες κοκαΐνης.


Όμως για τους αστυνομικούς υπάρχει και ένα ακόμα εύρημα που μπορεί να τους βοηθήσει στην έρευνα τους. Μέσα στο κοντέινερ, και συγκεκριμένα πάνω σε ένα πακέτο ναρκωτικών, εντοπίστηκε μια συσκευή gps που σημαίνει ότι οι έμποροι ήθελαν ανά πάσα ώρα και στιγμή να γνωρίζουν που βρίσκεται το πανάκριβο φορτίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το συγκεκριμένο κομμάτι της έρευνας όμως έχει πολύ δρόμο» έλεγε χαρακτηριστικά αστυνομικός που υπηρετεί στη Δίωξη Ναρκωτικών. Επίσης, άγνωστο παραμένει, σε αυτή την φάση της έρευνας, αν το συγκεκριμένο κοντέινερ είχε σχέση με το πρώτο που είχε εντοπιστεί πριν από λίγες ημέρες και πάλι στο λιμάνι του Πειραιά με τα 210 κιλά κοκαΐνης τα οποία ήταν κρυμμένα μαζί με γαρίδες.

Και τα δυο κοντέινερ είχαν ένα τουλάχιστον κοινό σημείο… Φορτώθηκαν και τα δυο από τον Παναμά.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης