«Και πλούτος θα παραχθεί και η επιχειρηματικότητα θα στηριχθεί»,δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, στον απόηχο της βράβευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την άρτια και ολοκληρωμένη πρόταση στρατηγικής περιφερειακής ανάπτυξης, την οποία παρουσίασε στην Επιτροπή Περιφερειών της ΕΕ.

«Για πρώτη φορά ελληνική Περιφέρεια βραβεύεται από την Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τονίζει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κατσιφάρας, καθώς η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας απέσπασε το ένα από τα τρία βραβεία «Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Περιφέρειας» για το 2017. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επικεντρώθηκε στους βασικούς άξονες της πρότασης στρατηγικής περιφερειακής ανάπτυξης, η οποία με την υλοποίηση της θα δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης έχοντας ως προτεραιότητα τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Να καλλιεργηθεί η επιχειρηματική νοοτροπία

«Πάνω σε τι αξιολογηθήκαμε; Παρουσιάσαμε μια αξιόπιστη και ρεαλιστική στρατηγική περιφερειακής ανάπτυξης με τη συμμετοχή διαφορετικών φορέων και με έμφαση στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Η Περιφέρεια φιλοδοξεί να καλλιεργήσει την επιχειρηματική νοοτροπία, τη συνεργασία, την ανταλλαγή ιδεών, εμπειριών,τη μάθηση και την καθοδήγηση»

-Δημιουργία θέσεων απασχόλησης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν την κύρια μηχανή δημιουργίας βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά είναι και εκεί που θα δημιουργηθούν οι θέσεις απασχόλησης. Αυτό που κάνουμε ως Περιφέρεια είναι να έχουμε ένα ολοκληρωμένο, στρατηγικό μεν, αλλά ολοκληρωμένο και εφαρμόσιμο στρατηγικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας. Αυτήν την ιδέα αξιολόγησε και αυτή τη στρατηγική επιβράβευσε η Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

– Υλοποίηση δεσμεύσεων

«Αυτό που ενδιαφέρει πάρα πολύ και τον κόσμο είναι αυτό που θα κάνουμε το 2017. Ουσιαστικά πρέπει να υλοποιήσουμε, όλα για τα οποία έχουμε δεσμευθεί και που βραβεύθηκαν. Θα παρακολουθείτε, από κοντά, η Περιφέρεια μας όλο το 2017 από την Κριτική Επιτροπή, απ’ όπου πήραμε και το βραβείο. Μετά το πέρας του 2017, η Κριτική Επιτροπή θα επισκέπτεται τις Περιφέρειες, που βραβεύθηκαν, για να διαπιστώσει την πρόοδο, που συντελέστηκε και να μας παράσχει μια αντικειμενική γνώση».

-Παραγωγική ανασυγκρότηση

«Στη δύσκολη συγκυρία που περνάει η χώρα μας, η παραγωγική ανασυγκρότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι από τα δυνατά μας σημεία. Αυτό χρειάζεται περιφερειακή διάσταση και τοπική διάσταση. Η Περιφέρεια εδώ ακριβώς απάντησε. Έδωσε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης επιχειρηματικότητας με βάση την περιφερειακή μας διάσταση της ανάπτυξης που θέλουμε να έχουμε».

-Καινοτομία και κανόνες διαφάνειας

«Αυτό που θέλουμε να δώσουμε είναι η δυναμική που έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να μπορέσουν να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης. Είναι ένα σχέδιο υποβοήθησης, ένα σχέδιο που ενώνει δυνάμεις, ένα σχέδιο που χωράει την καινοτομία στην επιχειρηματικότητα και πάνω από όλα είναι πώς οι θεσμοί και οι υπηρεσίες, στηρίζουν την επιχειρηματικότητα, μέσα από κανόνες διαφάνειας και αξιοκρατίας».

-Θα παραχθεί πλούτος

«Και όταν αυτά ολοκληρωθούν, με βάση τις δεσμεύσεις θα έχουμε πολύ σημαντικές θέσεις απασχόλησης και στην περιφέρεια μας και στην χώρα μας. Αν γίνουμε καλύτεροι και πλούτος θα παραχθεί και η επιχειρηματικότητα θα στηριχθεί»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης