Στο πένθος έχει βυθιστεί η κοινωνία της Καβάλας από τον θάνατο του Στράτου Ραφαήλ Μπίνη, ο οποίος έφυγε από την ζωή το βράδυ της Τετάρτης στην Αθήνα όπου νοσηλευόταν, όλο το προηγούμενο διάστημα, μετά από την επιστροφή του από τις ΗΠΑ.

Ο 9χρονος από την Καβάλα, είχε συγκινήσει και κινητοποιήσει τους Καβαλιώτες (και όχι μόνο) με την μεγάλη «μάχη» που έδωσε εδώ και καιρό, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ένα μεγάλο ποσό προκειμένου να μεταφερθεί σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο στο Χιούστον του Τέξας.

Με την επιστροφή του στην Αθήνα, όπως αναφέρει το kavalapost.gr, υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση όγκου στον πνεύμονα και ακολούθως νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του «Μητέρα», όπου και κατέληξε τις βραδινές ώρες της Τετάρτης (29/8).

Η κηδεία του παιδιού θα γίνει σήμερα Παρασκευή 31 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης στις 13.00.

Σε μήνυμά της η Δήμαρχος Καβάλας αναφέρει:

«Υπάρχουν κάποιες στιγμές που τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν συναισθήματα. Κάποιες στιγμές, που ότι και να πεις, ότι και να κάνεις, φαντάζει άσκοπο, ανούσιο, ανεπαρκές. Μία τέτοια στιγμή υπήρξε για μένα, για όλη την τοπική κοινωνία, το άκουσμα της τραγικής είδησης για τον 9χρονο Στράτο Ραφαήλ Μπίνη. Καλό ταξίδι, αγόρι μου. Υπήρξες μαχητής, τόσο εσύ, όσο και η οικογένειά σου. Η μάχη όμως αποδείχθηκε άνιση. Στεφανία και Στέλιο, είμαι γονιός και γνωρίζω ότι δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς. Μόνο η πίστη στο Θεό μπορεί να σταθεί δίπλα σας και να σας δώσει την δύναμη που χρειάζεστε για να συνεχίσετε. Και γνωρίζω ότι έχετε πολύ από αυτήν. Θερμά συλλυπητήρια».