Ρεπορτάζ: Γιώργος Στογιάννος 

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κηφισιά καθώς σημειώθηκε ατύχημα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις μαθητές. Συγκεκριμένα, όπως έχει γίνει γνωστό, σήμερα Τρίτη 21/5 γίνονταν εργασίες συντήρησης στην πόρτα η οποία ήταν παλιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το πέρας των εργασιών οι εργάτες ενημέρωσαν το σχολείο πως η πόρτα ήταν εντάξει όμως κατά το σχόλασμα, στις 13:10, όταν αυτή άνοιξε έπεσε και καταπλάκωσε τους μαθητές.

Ένα 9χρονο αγόρι τραυματίστηκε στην σπονδυλική στήλη και μεταφέρθηκε άμεσα στο Παίδων Πεντέλης. Τόσο ο σιδεράς όσο και οι βοηθοί του συνελήφθησαν και αύριο αναμένεται να περάσουν Αυτόφωρο.

Δείτε βίντεο από την μεταφορά του 9χρονου μαθητή στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης:

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στην «Ζούγκλα», η πόρτα ζυγίζει περίπου 300 κιλά και αποσπάστηκε από τους μεντεσέδες. Μάλιστα, γονείς μαθητών αναφέρουν πως η πόρτα ήταν καινούργια και τοποθετήθηκε σήμερα ενώ πλέον ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών τους στο συγκεκριμένο σχολείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

Η τοποθέτηση του Δήμου Κηφισιάς

Ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης (21/5) ο Δήμος Κηφισιάς αναφορικά με το περιστατικό λέγοντας πως προχωρά σε καταγγελία της σύμβασης με τον εργολάβο που είχε αναλάβει την αντικατάσταση της πόρτας στο 3ο Δημοτικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Σήμερα περί τις 13:00 μμ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικό. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς να υφίστανται πληγές ή εμφανές τραύμα, θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση.

Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης