Έξω από το δημαρχείο Κηφισιάς βρίσκονται αυτή την ώρα γονείς των μικρών μαθητών του 3ου δημοτικού σχολείου στην Κηφισιά πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά το χθεσινό περιστατικό όταν έπεσε η καγκελόπορτα με αποτέλεσμα να καταπλακώσει έναν 9χρονο! Αυτό που ζητούν είναι να διορθωθούν οι κακοτεχνίες, να συντηρηθεί σωστά το κτίριο που είναι παλιό και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει.

Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν ο εργολάβος και δύο εργάτες που απασχολήθηκαν στο προαύλιο του σχολείου και συνελήφθησαν χθες μετά το επεισόδιο. Ο μαθητής αναμένεται σήμερα να πάρει εξιτήριο καθώς μεταφέρθηκε χθες Τρίτη 21/5 στο νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης» γιατί είχε ζαλάδες και πόνους στο κεφάλι και την σπονδυλική στήλη. Είναι καλά στη υγεία του αλλά έχει πάθει σοκ από αυτό που βίωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Πηγές από τον Δήμο Κηφισιάς αναφέρουν ότι ο εργολάβος είχε ζητήσει να μην πειράξουν την πόρτα που είχε τοποθετηθεί τη Δευτέρα, αφού οι εργασίες δεν είχαν ολοκληρωθεί. Πριν από την πτώση της πόρτας, έχουν συμβεί και άλλα περιστατικά και τον περασμένο Φεβρουάριο οι γονείς είχαν στείλει επιστολή στον δήμο για την αποκατάσταση των κτιριακών βλαβών. Κάτοικο της περιοχής, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο σχολείο είναι «είναι το χειρότερο σχολείο από άποψη ασφάλειας».

Η ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς

Ανακοίνωση για το ατύχημα σε Δημοτικό Σχολείο της πόλης, με την πτώση της εξωτερικής πόρτας, που χτύπησε μαθητή, εξέδωσε ο Δήμος Κηφισιάς. Η δημοτική Αρχή κάνει αναφορά στις αυτοψίες που έχουν γίνει στις σχολικές μονάδες της πόλης από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της και στις άμεσες παρεμβάσεις όπου εντοπίζεται πρόβλημα, ενώ στο τέλος τονίζει ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης με τον εργολάβο, που εκτελούσε τις εργασίες στο συγκεκριμένο σχολείο.

«Σήμερα (σ.σ. χθες) περί τις 13:00 μ.μ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικού. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς να υφίστανται πληγές ή εμφανές τραύμα, θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς και στη συνέχεια τονίζει:

«Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης