Στην Κινέτα, συνελήφθη την Πέμπτη (7/3) ένας 48χρονος για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και ληστειών, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, εκείνο το πρωί, ο κατηγορούμενος μαζί με συνεργούς, οι οποίοι αναζητούνται, κινούμενοι με αυτοκίνητο στην περιοχή της Κινέττας, διέρρηξαν ένα σπίτι αφαιρώντας χρυσαφικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διαφυγή τους από το σπίτι, αστυνομικοί που πραγματοποιούσαν περιπολία, αντιλήφθηκαν το περιστατικό και με συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ακινητοποίησαν τον 48χρονο και τον οδήγησαν στην έδρα του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 48χρονος μαζί με άλλους συνεργούς, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2024, οργανώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών από σπίτια στην Κινέτα.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι ληστές κυρίως πρωινές και βραδινές ώρες, επέλεγαν εξοχικές κατοικίες που κατά τους χειμερινούς μήνες δεν κατοικούνταν και κατάφερναν με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, να αποκτήσουν πρόσβαση, στο εσωτερικό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, αφαιρούσαν κοσμήματα, χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα.

Σε μία περίπτωση, που έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη της κατοικίας δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν βία ή απειλές, με σκοπό να εξασφαλίσουν τη διαφυγή τους.

Από τη μέχρι τώρα προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 5 κλοπές από σπίτια στην Κινέτα, και 2 κλοπές από οικίες στους Αγίους Θεοδώρους και στη Μάνδρα.

Σημειώνεται ότι, σε βάρος του 48χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που εκβίαζε άτομα, στα Μέγαρα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δραστηριότητας, συνεχίζεται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης