Με βροχές θα κυλήσει και σήμερα η μέρα, ενώ πιο δύσκολες θα ναι οι συνθήκες από το Σαββατοκύριακο, όταν και θα «σκεπάσει» τη χώρα ένα νέο κύμα κακοκαιρίας από την περιοχή της Ιταλίας.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αναμένεται να πέσει μεγάλος όγκος νερού, οπότε χρειάζεται προσοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για σήμερα, Πέμπτη, αναμένονται βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια της χώρας, χωρίς ακρότητες. Κάποιες καταιγίδες θα σημειωθούν στο νότιο Ιόνιο και στα δυτικά του Κρητικού Πελάγους.

Πιο ήπιος ο καιρός στα βόρεια και ανατολικά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική νωρίς το πρωί θα έχουμε κάποιες βροχές κυρίως στα πιο δυτικά και και νότια τμήματα του νομού, με τη θερμοκρασία να φτάνει έως τους 17 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόμοιος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Από την Παρασκευή, ο καιρός καλυτερεύει. Στα δυτικά θα υπάρξουν κάποιες βροχές όμως ο καιρός στα ανατολικά θα είναι καλύτερος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, και το Σάββατο θα φτάσει ακόμα και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, από το απόγευμα, σύμφωνα με τον Μαρουσάκη, ο καιρός αρχίζει και χαλάει, με ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό να σχηματίζεται στην Ιταλία και να «σκεπάζει» όλη τη χώρα μέχρι τη Δευτέρα.

Οι βροχές θα ξεκινήσουν από τα δυτικά. Έπειτα θα συνεχιστούν σε όλη την Ελλάδα, με τον μετεωρολόγο να τονίζει πως αναμένεται μεγάλος όγκος νερού, οπότε χρειάζεται προσοχή.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης