Βίντεο-Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων με τη συμμετοχή φοιτητών και μαθητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, τέθηκαν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Παράλληλα η ΟΛΜΕ προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι προκειμένου να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στις κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή της, η ΟΛΜΕ αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει εκ νέου την αντίθεσή του τόσο στα ιδιωτικά πανεπιστήμια όσο και στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και καλεί όλες και όλους να συμμετέχουν μαζικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 18/1 (ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την ΕΕΚ) στις 12.00 στο Προπύλαια.

Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων/ισσών κηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας 11-2μμ.

Φοιτητές μιλούν στην κάμερα της «Ζούγκλας»

«Εμείς οι φοιτητές απαιτούμε οι σπουδές μας  να είναι αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν και σύγχρονες.  Για αυτό τον λόγο έχουμε απορρίψει, η συντριπτική πλειοψηφία, αυτό το νομοσχέδιο που φέρνει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Δεν ανεχόμαστε το δικαίωμα στη μόρφωση, το δικαίωμα στις σπουδές να εξαρτάται  από το πορτοφόλι κάθε οικογένειας».

 

«Σήμερα έχουμε πλημμυρίσει τον δρόμο. Το συλλαλητήριο αυτό είναι πιο μεγάλο από αυτό της προηγούμενης Πέμπτης. Είμαστε πολλοί, είμαστε περισσότεροι και θα συνεχίσουμε να καταδικάζουμε αυτό το νομοσχέδιο».

 

 

 

 

Κλειστοί δρόμοι

Κλειστοί είναι οι δρόμοι στο κέντρο καθώς η πορεία κατευθύνθηκε από τα Προπύλαια προς τη Βουλή μέσω της Πανεπιστημίου και της Σταδίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης