Την αγωνία του για τις επιπτώσεις, που έχει το φαινόμενο της εκτός δρόμου οδήγησης με μηχανοκίνητα οχήματα (μηχανές, γουρούνες, τζιπ ή 4×4 φορτηγά) στα μικρά και μεγάλα οροπέδια του Ψηλορείτη, εκφράζει ο δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, προειδοποιώντας για συνέπειες «…κάτι παραπάνω από καταστροφικές».

Από την παραπάνω δραστηριότητα κινδυνεύουν με εξαφάνιση ενδημικά είδη, τα οποία φιλοξενούνται χρόνια τώρα στα οροπέδια της περιοχής όπως είναι η Νευρίδα, ο Κρόκος και η Χορστρίσεα, μοναδική βιοποικιλότητα στον κόσμο και παγκόσμια κληρονομιά της φύσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι φανερό ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η αγάπη για το μοναδικό τοπίο του Ψηλορείτη είναι υπόθεση όλων των Κρητικών και όλων των επισκεπτών του βουνού», τονίζει ο κ. Κεφαλογιάννης, κάνοντας λόγο επίσης για εγρήγορση, συνέργεια και συνεργασία όλων που είναι αναγκαία, ενώ «…μπορεί να διαφυλάξει τον πλούτο των ευαίσθητων και προστατευόμενων περιοχών. Ο Δήμος Ανωγείων προτρέπει όλους να αποφεύγουν την εν λόγω “δραστηριότητα” και ενημερώνει ότι έχει αποκλείσει την είσοδο στο οροπέδιο της Νίδας με τοποθέτηση απαγορευτικών και έχουν ενημερωθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για την προστασία του φυσικού τοπίου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης