Διαβουλεύσεις για τα εργασιακά θα έχουν σήμερα μέλη της ΓΣΕΕ με εκπροσώπους εργοδοτικών φορέων (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ) σε μια προσπάθεια να βρεθεί η «χρυσή τομή» για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ).

Σε ανακοίνωσή του εν όψει των νέων επαφών, ο ΣΕΒ ξεκαθάρισε ότι προσέρχεται σε μια συνάντηση όπου δεν υπάρχουν «κόκκινες» γραμμές, επιδιώκοντας όμως «να διασφαλίσει το δίχτυ προστασίας που προσφέρει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα κατώτατα ημερομίσθια και μισθούς, χωρίς αλλαγές προς τα πάνω ή προς τα κάτω για όσο διαρκεί η κρίση».

Παράλληλα, στο ίδιο κείμενο, υπενθύμισε ότι έχει υπογράψει τη διασφάλιση του 13ου και 14ου μισθού στο πλαίσιο της τελευταίας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ έχει επανειλημμένα τονίσει ότι προσέρχεται στο διάλογο με την απόφαση να μη συζητήσει θέματα που άπτονται της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και των κατώτατων ορίων αμοιβών.

Διαβάστε επίσης:
«Πάγωμα των κατώτατων αποδοχών και διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού», Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012, 23:10

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας