Οι απολογίες των κατηγορούμενων στην υπόθεση του κυκλώματος των Εφοριακών στη ΔΟΥ Χαλκίδας μπορεί να ολοκληρώθηκαν αλλά οι αρχές δεν σταματούν την έρευνα σε όλα τα επίπεδα ακόμα και συγγενικά πρόσωπα τους. Τραπεζικοί λογαριασμοί και φορολογικές υποθέσεις θα γίνουν φύλλο και φτερό για το πάρτι που γινόταν στην συγκεκριμένη εφορία.

Η «Ζούγκλα» αποκαλύπτει την κατάθεση αστυνομικού που συμμετείχε στη σύλληψη της 50χρονης Προϊσταμένης, που έχει ήδη προφυλακιστεί. Εκείνες τις πρώτες ώρες η Τ.Ε αποκαλύπτει πολλά. Είχε βρεθεί στο γραφείο της ο φάκελος με τα 10.000 ευρώ του επιχειρηματία. Ήταν η δεύτερη δόση από τον εκβιασμό που υποστηρίζει ότι δέχτηκε από την 50χρονη και μία 67χρονη εφοριακό με το όνομα Λίνα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κατά την παραμονή της (σ.σ Προϊσταμένη ) στην Υπηρεσία μας και εξεταζόμενη προφορικά μας ανέφερε ότι το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ που πήρε σήμερα από τον επιχειρηματία Α. το οποίο βρέθηκε εντός φακέλου στο γραφείο της ήταν για την ίδια προκειμένου να επισπεύσει τις διαδικασίες που αφορούσαν την επιχείρησή του. Επίσης ανέφερε ότι την προηγούμενη Παρασκευή 17.05.2024 έλαβε ξανά 10.000 ευρώ από τον ίδιο επιχειρηματία και το ποσό το μοιράστηκαν η Β.Ε (67χρονη εφοριακός ) που πήρε 5.000 ευρώ μαζί με τον Μ ( εφοριακό ) που πήρε 3.000 ευρώ και τον Τ.Δ που πήρε 2.000 ευρώ, χωρίς να λάβει η ίδια κάτι».

Η Προϊσταμένη παραδέχτηκε προφορικά ότι γνώριζε ότι υπήρχαν υπάλληλοι που λάμβαναν παράνομα χρηματικά ποσά για την παροχή φορολογικών «διευκολύνσεων» σε εταιρείες. Όταν ανέλαβε Προϊσταμένη τον Σεπτέμβριο του 2023 την προσέγγισαν η 67χρονη υπάλληλος και η διεκπεραιώτρια λέγοντας: «ότι με τον τρόπο αυτό που ενεργούν τόσα χρόνια ,όλοι είναι ικανοποιημένοι και θα μπορούσε να έχει και η ίδια έξτρα εισόδημα ως βοήθημα για τις δικές της ανάγκες ,ενώ δεν θα μπορούσε να τους πιάσει κανείς».

Γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι οι πέντε κατηγορούμενοι

Οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν να στείλουν στη φυλακή την Προϊσταμένη και την 67χρονη εφοριακό και να αφήσουν ελεύθερους με περιοριστικούς όρους και χρηματικές εγγυήσεις – που φθάνουν και τις 20.0000 ευρώ- τους υπόλοιπους 5 κατηγορούμενους. Ο λόγος είναι ότι εκτός από τις συνομιλίες δεν υπάρχουν μαρτυρίες ότι έχουν λάβει χρήματα ή ότι εκβίαζαν. Οι μαρτυρίες των δύο επιχειρηματιών δίνουν μόνο τις δύο γυναίκες που έχουν ήδη προφυλακιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είχε αποκαλύψει η Ζούγκλα ο ένας από τους δύο επιχειρηματίες είχε ισχυριστεί : «Θέλω να πω ότι όλο αυτό που εξελίχθηκε στο γραφείο της διευθύντριας, θεωρώ ότι ήταν προσχεδιασμένο γιατί τα λεφτά μου ζητήθηκαν ακριβώς λίγο πριν μπω στο γραφείο της ,κάνοντάς με να μην έχω άλλη επιλογή, αισθανόμενος μάλιστα ότι μου γίνεται και χάρη. Μετά πήγα πάλι στο γραφείο της Λίνας όπου μου ζήτησε τα χρήματα να τα δώσω εκείνη τη στιγμή».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης