Στο Γενικό Κρατικό διακομίστηκε ο ένας εκ των τραυματιών στη μεγάλη πυρκαγιά με εκρήξεις που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης 17 Δεκεμβρίου σε αποθήκη με φιάλες και δεξαμενή υγραερίου στη Λαμία και συγκεκριμένα χαμηλά στην οδό Σπύρου Μελά στα Καλύβια.

Πρόκειται για 57χρονο πολίτη που έχει σχέση με την αποθήκη και υπέστη σοβαρά εγκαύματα στον λαιμό, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μεγάλης ανάφλεξης του αερίου, που φυλασσόταν στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάστασή του κρίθηκε σοβαρή, γι΄ αυτό και διασωληνώθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου μεταφέρθηκε αρχικά, και στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Αθήνας.

Την ώρα της δεύτερης έκρηξης στο σημείο επιχειρούσαν δύο ακόμα πυροσβέστες που μεταφέρθηκαν και εκείνοι στο νοσοκομείο, χωρίς κάτι σοβαρό, καθώς αποχώρησαν αμέσως μετά.

Η Πυροσβεστική κατάφερε αργά το βράδυ να σιγουρέψει ότι δεν θα προχωρούσε το κακό που απείλησε μία ολόκληρη συνοικία, καθώς εκκενώθηκαν σπίτια σε ακτίνα δύο τετραγώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και αρχικά την υπόθεση ανέλαβε το Ανακριτικό της ΠΥ Λαμίας, στη συνέχεια και με εντολή εισαγγελέα, την προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας για να εξακριβώσει τι συνέβη στον χώρο και κινδύνευσε να ανατιναχθεί ολόκληρο τετράγωνο και να κινδυνεύσουν εκατοντάδες άνθρωποι και περιουσίες.

Στο σημείο από το πρωί της Παρασκευής βρίσκονται όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς, εκτός της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, διενεργούν αυτοψία υπάλληλοι της Περιφέρειας και του τελωνείου.

 

 

Πηγή: Lamiareport.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης