Εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε στη Λαμία μετά τα περιστατικά δηλητηρίασης μαθητών σε σχολεία της πόλης. Συγκεκριμένα συμπτώματα δηλητηρίασης παρουσίασαν 63 μαθητές σε 7 διαφορετικά δημοτικά σχολεία με εμετούς, διάρροια και έντονους πόνους, από το γεύμα (μακαρόνια με κιμά) που τους διανεμήθηκε, ενώ οι καταγγελίες των γονέων στην αστυνομία έχουν φτάσει μέχρι στιγμής τις 26.

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ο ΟΠΕΚΑ και ο ΕΟΔΥ άρχισαν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου στα σχολεία και στην επιχείρηση που παρασκευάζει, συσκευάζει και διανέμει τα σχολικά γεύματα στα δημοτικά σχολεία της Λαμίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γονείς καλούνται να καταθέσουν

Σύμφωνα με το Lamianow, η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 7ου δημοτικού σχολείου Λαμίας Μαρία Ζωγράφου, -μιλώντας στον Lamia Polis 87.7 –καλεί τους γονείς να καταθέσουν στο αστυνομικό τμήμα για το συμβάν.

Παράλληλα καλεί και τους ενήλικες που είχαν συμπτώματα να καταθέσουν καθώς όπως εξηγεί το συγκεκριμένο γεύμα καταναλώθηκε και από άλλα μέλη της οικογένειας μερικά από τα οποία εμφάνισαν συμπτώματα .

Η κυρία Ζωγράφου δηλώνει ότι αυτό που ζητούν οι γονείς είναι μία απάντηση στο «γιατί συνέβη αυτό που συνέβη», ώστε να δικαιωθούν τα παιδιά που υπέστησαν όλη αυτή την δύσκολη ιατρική περιπέτεια, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω δυσάρεστες συνέπειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα καλεί τους γονείς να παραδώσουν τις επόμενες ημέρες δείγμα κοπράνων των μαθητών στο νοσοκομείο Λαμίας στον δεύτερο όροφο για να διευκολυνθεί η έρευνα των αρμοδίων αρχών.

Εν τω μεταξύ αρκετοί γονείς έχουν παραδώσει για έλεγχο πακέτα συσκευασμένα με την τροφή που είχε διανεμηθεί στους μαθητές.

Στο πλαίσιο της έρευνας από χθες οι διευθυντές των σχολείων επικοινωνούν με τους γονείς που τα παιδιά τους εμφάνισαν συμπτώματα προκειμένου να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τα συμπτώματα και τις ώρες που εμφανίστηκαν.

Πηγή φωτό: Lamianow

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης