Όπως έγινε γνωστό, το βακτήριο του σταφυλόκοκκου εντοπίστηκε στα δείγματα φαγητού που προκάλεσαν τη  δηλητηρίαση 63 μαθητών στη Λαμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα δείγματα από τα σχολικά γεύματα που έλεγξε εργαστήριο του ΕΟΔΥ βρέθηκε σταφυλόκοκκος, γεγονός που σημαίνει ότι η δηλητηρίαση των παιδιών προκλήθηκε από την τοξίνη που παράγει το βακτήριο. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο βακτήριο αναπτύσσεται εξαιτίας των ανθυγιεινών πρακτικών στην παρασκευή γευμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται, ότι το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτσης» στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, το οποίο είχε προετοιμάσει τα σχολικά γεύματα, τυλίχθηκε στις φλόγες το βράδυ της Κυριακής. Μάλιστα η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα στη Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας την παραγγελία για τη διενέργεια έρευνας για τα αίτια της φωτιάς στο εργοστάσιο της περιοχής το οποίο φέρεται να εμπλεκόταν σε μαζική δηλητηρίαση παιδιών.

Την ίδια στιγμή, αποκαλύφθηκε ότι στο εργοστάσιο που καταστράφηκε από τη φωτιά, θα πήγαινε σήμερα ο Ενιαίος Οργανισμός Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) για να ελέγξει αν τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι υγειονομικοί κανονισμοί.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν προχωρήσει σε μηνύσεις οι γονείς 30 παιδιών που ζητούν απαντήσεις για τις δηλητηριάσεις που έστειλαν παιδιά ακόμα και στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης