Ένα συγκλονιστικό βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στα ανοιχτά της Λέσβου που έγινε το πρωί της Τρίτης έδωσε στην δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα.

Ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός του ναυαγίου της βάρκας που μετέφερε τους μετανάστες είναι τρεις νεκροί, δυο γυναίκες και ένας άνδρας, νεαρής ηλικίας. Το ναυάγιο συνέβη στις 6.30, περίπου, το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή της Προβοσκίδας στον Άγιο Γεώργιο Θερμής, στην ανατολική Λέσβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντος, στη βάρκα, που είχε ξεκινήσει νωρίς το πρωί από ακτή κοντά στο Αϊβαλί, επέβαιναν συνολικά 41 άτομα. Από αυτά έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 19 άτομα από το Λιμενικό Σώμα το οποίο τους ανέσυρε από τη θάλασσα, ενώ ένας αριθμός από 6 έως 10 άτομα έχουν βρεθεί από πεζές περιπολίες της Αστυνομίας στα βουνά της περιοχής, όπου κατέφυγαν αμέσως μετά το ναυάγιο. Από τους διασωθέντες, 10 άτομα, 6 άνδρες, 3 γυναίκες και ένα βρέφος, νοσηλεύονται με υποθερμία και κακώσεις, πιθανώς και κατάγματα, από το χτύπημά τους στα βράχια της ακτής.

Στην περιοχή από ξηράς αλλά και από θαλάσσης γίνονται έρευνες για την ανεύρεση των υπολοίπων 9 έως 13 αγνοουμένων.

Δείτε το βίντεο: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης